Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 8. september 2010

Tid til en øl - Warsteiner Alkoholfrei / Duchy Select Ale

8. September 2010

I Salling fandt jeg en tysk alkoholfri øl – ”Warsteiner Alkoholfrei” ( 0,0% ). Mine tidligere erfaringer med Warsteiner har ellers ikke været gode. Jeg købte for nogle år siden en pilsner på Norgesbåden på vej på skiferie, og det er noget af det dårligste, jeg har smagt. Jeg troede, der var tale om en ølfejl og har egentlig tænkt at give den en chance igen. Men måske har de den for, at nordmænd ikke skal drikke for meget ombord på båden.

”Alkoholfrei” er meget lys, klar og med ret store bobler, der fiser til vejrs med stor fart. Duften er decideret dårlig – en mellemting mellem kål og daggamle æg, og så vil jeg egentlig ikke sige mere, for ikke at blive perfid. Den er absolut ikke drikkelig.

Og her tror jeg forsøget med alkoholfrie øl slutter for en stund. Jeg vil stadig gerne smage Erdinger og Clausthaler, der jo har specialiseret sig i denne type øl. Men formålet går hen over hovedet på mig. Man drikker dem naturligvis ikke for virkningen, og det kan da heller ikke være for smagens skyld, så hvorfor de overhovedet købes, forstår jeg ikke. Det er billigere at drikke vand og det smager bedre.

Jeg havde heldigvis indkøbt en anden øl i Salling i dag. En engelsk Ale fra Duchy Originals. Det er et foretagende-  etableret af Prince Charles - der producerer økologiske varer – kiks, kød, marmelade, chokolade, hårprodukter og meget mere – og altså også øl. Det kan måske minde lidt om ”de 5 Gårde” .


Øllet bliver brygget af Wychwood i Oxfordshire. Deres ”Select Ale” er en strong ale på 6,2%. Den er brygget på Plumage Archer bygmalt, men derudover er der benyttet hvede, rug og havre, så det er en rigtig 4-korns bryg. Humlen er en blanding at Target fra Paddock Wood i Kent og dværghumlen First Gold fra Hereford-Worcester. Alt er naturligvis økologisk.
”Select Ale” vandt prisen for ”best standard pale ale ( rye )” ved World Beer Awards 2008.
Det er en flot rød øl med svagt hvidt skum. Der er en sødlig lidt krydret duft med lys frugt, måske en antydning af tyggegummi eller dåsepærer. Sød, men ikke ubehagelig. Den har høj ”drinkabillity” og ligger godt i munden. Lidt krydret/parfumeret smag med sødme fra karamel og stadig pærer og også lidt appelsin/abrikos. Ikke helt let at sætte ord på. Afsluttes med en markant bitterhed der bliver hængende i eftersmagen.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar