Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 8. oktober 2010

Tid til en øl - Sierra Nevada Torpedo


8. Oktober 2010

Til den første ølsmagning jeg holdt i 2006 med mine venner, var den første store oplevelse Sierra Nevada’s ”Pale Ale”. Den tydelige duft og smag af citrus gjorde stort indtryk på mig, og jeg synes stadig, det er en af de bedste amerikanske pale ales med en fantastisk balance i smagen. Sierra Nevada sendte den på markedet i 1981 og først nu ( eller rettere jan. 2009 ) har de sendt en fast IPA på markedet – ”Torpedo”

Sierra Nevada er kendt for udelukkende at bruge hele humlekogler i deres bryg, for de mener det giver bedre smag. De har eksperimenteret en del med at forbedret udvindingen af humlen og har i den sammenhæng konstrueret en dims, der går under navnet ”humle-torpedo”. Det er jo nok fordi, den ligner en torpedo, men man bruger den til tørhumling. Humlen bliver presset sammen i torpedoen og derefter løber øllet gennem den og optager olier og smag fra humlen. (så vidt jeg forstår det ). Denne IPA har en IBU på 65, og den er humlet med Magnum, Crystal og den helt nye Citra humle. Denne humle er udviklet af Sierra Nevada, der også er de eneste der har adgang til den. Det er en krydsning af 50% Hallertau Mittelfrüh og 25% U.S. Tettnanger, samt 25% procent East Kent Goldings, Brewers Gold o. a. Det skulle give smag af eksotiske frugter – mango, papaya og ananas.

Mine smagsløg er nok ikke helt gode nok til at opfange disse eksotiske noter. Der er ganske rigtig en god ananasaroma, men ellers er det grape og lemon, der dominerer. Jeg ville ikke have gættet på en særegen, eksotisk humletype. Men det jeg smager, kan jeg godt lide alligevel. Bitterheden træder i karakter, selvom jeg har smagt IPA’er med væsentlig højere IBU. 

Karakter 4

Kan lige nå at skrive her mellem ”Vild med dans” og fodboldkampen Danmark – Portugal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar