Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 20. november 2012

Tid til en øl - Tenerife / Omer


20. November 2012

I dag er det min kones fødselsdag – til lykke med det. Hun har været på arbejde det meste af dagen. Vi har lige været til foredrag hvor hun skulle spille - med Tv-lægen Peter Quortrup Geisling. Det var morsomt og oplysende, og satte nok tanker i gang i mange tilhørere. Men det er en lang arbejdsdag på ens fødselsdag.

Heldigvis havde vi jo en afslappende uge i sidste uge, hvor vi nød livet på Tenerife. Den spanske øl blev jo lidt ensformig i længden, så vi fandt en belgisk ølhus ved Adeje Playa – lige neden for Hotel La Pinta.

 
”Bistro Les Artes” er en hyggelig belgisk ølhus med et flot stort ølkort. På den første side findes Trappist og Klosterøl, og på det følgende opslag findes alle mulige afskygninger af belgisk opfindsomhed – også de syrlige øl.
 
 
Vi satte os naturligvis ude i ølhaven – eller ølgården, for der var ikke meget grønt der. Min kone valgte en sangria, mens jeg bestilte en ”Piraat” fra Van Steenberge. Det er en stor og fyldig tripel på 10.5%, som det var lang tid siden, jeg havde smagt.
 
 
Gylden, ufiltreret øl med kraftigt, hvidt skum. Kraftig aroma af alkohol og orangefrugter. Dette går også igen i smagen. Denne gang var den lidt mere sprittet end jeg husker den. Men stadig en flot, stærkøl.

Karakter 5

 
Lørdag aften gik jeg derhen igen. vi havde været til et flot show på hotellet, hvor en spansk gruppe lavede kopier af The Beatles. ”Beattripper” hed de og de leverede en fin præstation.
Jeg havde tænkt mig at sidde stille og roligt og nyde en øl, for jeg havde spottet en øl, jeg aldrig havde hørt om – ”Omer”. Men det skulle være lyv – for stedet var fuldt af folk, der dansede på et lille dansegulv. Til schlager/popmusik for hammondorgel. Der var ingen siddepladser, men jeg ville dog smage min øl, så jeg gik indenfor til baren.

 
Omer-bryggeriet blev stiftet i 1892, da Omer Vander Ghinste begyndte at brygge i Bellegem, Belgien. Han fik indgraveret sit navn i vinduerne på de pubs, han ejede, og de var for dyre at skifte ud, så alle hans efterkommere fik også navnet Omer. Smart.
Omer Vander Ghinste ( 1892 – 1929 ) – Omer Remy ( 1929 – 1961 ) – Omer ( 1961 – 2007 ) og til sidst Omer Jean (2007 -      ).  I 1977 skiftede bryggeriet navn til Bockor ( af kommercielle grunde (?)).
”Omer” er en gylden øl på 8.0%. Brygget på fransk byg fra Loiredalen og tilsat 3 forskellige humletyper.Det er en øl med en kraftigere humleprofil end ”Piraat”, men det er mest efter belgiske forhold. Selve smagen er lidt jævn og uinteressant.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar