27. Februar 2017
Efter
25 timers rejse fik vi os indlogeret på et hotel i Fort Lauderdale, inden vi
næste dag skulle på et cruise til bla. Mexico. Det var en lang og lettere
uorganiseret bording, da terminalen var under ombygning, men til sidst kunne vi
sætte os på vores lille balkon og kigge ud over havnen. Det kunne være godt med
en lille drink, så vi gik til nærmeste bar, hvor min kone fik en orage drink og
jeg bestilte en ”Belgian White” fra bryggeriet Blue Moon. Jeg skrev om den
sidst, vi var på cruise, og denne gang fungerede den fint som tørstslukker på
en varm og solrig dag.
Da
alle var kommet om bord, skulle vi gennemgå den obligatoriske brandøvelse, inden
skibet kunne afsejle. På vej tilbage gik vi ad skibets centrale hovedgade med
butikker og cafeer som i en mindre by.
Minsandten
om ikke også der lå en pub – ”Bull & Bear” - midt på strøget. Jeg kiggede
på ølkortet, der så vældig fint ud. Der var nok noget der kunne drikkes, og
bestilte en ”Sierra Nevada Pale Ale” med, til at nyde under afsejlingen.
Næste
dag var en dag på havet, og jeg så i dagsprogrammet, at der var ølsmagning i ”Bull
& Bear”.
Jeg
ville tilmelde mig, men fik at vide, at jeg bare skulle møde op kl. 14.
Klokken
14 troppede jeg op i baren. Der sad to amerikanske gutter, men de skulle ikke
være med til ølsmagning, så det viste sig efter lidt tid, at jeg var den
eneste. Så det blev naturligvis aflyst.
Det
gjorde såmænd heller ikke så meget. Bartenderen John, der skulle holde
smagningen, vidste ikke så meget om øl. Han havde købt et ølquiz-spil 14 dage
tidligere og havde sammenlignet spørgsmål og svar, for at få lidt viden om
emnet.
Men
vi kunne alligevel få en god snak om øl, og jeg fik da også snakket med de to
amerikanere, der kom fra en by i midtvesten med flere køer end mennesker.
Jeg
spurgte, hvad vi skulle have smagt, og det var alle øl fra kortet, så jeg kunne
jo bare selv smage dem i løbet af cruiset.
Det
var ”Stella Artois” – ”Paulaner Weissbier” – ”Newcastle Brown” – ”Modelo Negra”
– "Red Hook Long Hammer IPA” og ”Leffe Blond”. Dem havde jeg jo smagt før – med undtagelse
af ”Long Hammer IPA”.
Redhook
Brewery blev grundlagt i Seattle i 1981 og var altså med på den allerførste bølge
af mikrobryggerier. Det var paul Shipman og Gordon Bowker, der stod bag og bryggeriet
er nu ejet af Craft Brew Alliance. Selvom ”craft brew” indgår i navnet lever
det ikke op til definitionen, da Anheuser-Busch ejer 32 % af aktierne.
Bryggeriet har også en afdeling i New Hampshire på østkysten.
”Long
Hammer IPA” er en westcoast IPA med en bitterhed på 44 IBU – altså i den mere
moderate ende af skalaen. Der er udelukkende brugt cascade, men selvom den
derved på mange måder minder om ”Sierra Nevada Pale Ale”, kan den ikke leve op
til det niveau, den sætter. Det er en smuk solgylden drik med fint hvidt skum.
Duften er humlet med grape og fyr, men den virker alligevel lidt tung. Den er
letdrikkelig med smag af grape og lidt sødme fra orange og med en behagelig
bitterhed i slutningen. Ikke dårligt, men heller ikke epokegørende.
Den
holder 6,5% og 188 kalorier.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar