30. November 2018
Vi
har netop været på vores årlige sol- og varmeferie til Tenerife, og selvom det
ikke er en decideret ølrejse, synes jeg det er sjovt at se, hvad der er på
hylderne i supermarkederne. Det meste er jo lokale øl, som jeg tidligere har
omtalt, men det lykkes ofte at finde nye øl, jeg ikke har smagt.
I
det nærmeste spanske supermarked fandt jeg 2 spændende øl med en del mere humle
end vi normalt ser i spanske øl, og den første er såmænd fra San Miguel.
’Manila’
hedder den – opkaldt efter mærkets oprindelse på Filippinerne. Det er en
wienerøl på 5,8%. Den er undergæret men lægger sig tæt op af en ’american pale
ale’ i udtrykket. God fylde fra malten og en pæn gang amerikansk humle gør
denne øl til en behagelig overraskelse
på denne tur.
Karakter
4
Et
par gode venner har de sidste par gange gjort os selskab på Tenerife, men de
bor på et andet hotel. Vi plejer at mødes om aftenen på ’Manneke Pis’ – det belgiske
ølhus i Playa de las Americas ( Calle Mexico ). For os er det en tur på en
lille times tid.
Her
nød jeg en ’Kasteel Rouge’, der overraskede mig med sin tydelige kirsebærsmag.
Jeg havde nok forventet noget i retning af en almindelig ’bruin’. Der er tilsat
kirsebærlikør og jeg må sige, det taler godt til min søde tand.
Karakter
4+
Lige
ved siden af ligger der nu en indisk restaurant, hvor jeg valgte en ’Cobra’.
Det eneste der er at sige om den, er beskrivelsen på menukortet – ’en indisk bjørn’
Næste
dag til frokost åbnede jeg den anden øl fra supermarkedet. Denne gang var det
en ’american pale ale’ fra et mikrobryggeri – ’Original Premium Gourmet S. L.’
i Cuenca. Den hedder ’Gastro’ og bliver brygget på ’Cervezas la Sibeles’
Den
er lys, holder 5,5% og har frisk duft og smag, hvor det igen er den amerikanske
humle der lægges vægt på ( IBU 35 ).En rigtig god start på frokostøllet.
Karakter
4
Den
sidste øl fra supemarkdedet var fra bryggeriet Estrella Damm og opkaldt efter
stifteren ’A. K. Damm’
Bryggeriet
ligger i Barcelona og blev stiftet i 1876 af
August Küntzmann Damm, der var rejst til byen fra Alsace. Bryggeriet er
det ældste i Spanien.
’A.
K. Damm’ er brygget efter traditionel Alsacemetode, hvad det så lige indebærer.
Efter de to pænt humlede øl de foregående dage, var det lidt mere traditionel
spansk pilsner, der var i glasset.
Karakter
3
Vores besøg på ølbaren bragte ikke nye øl på
banen. Det var ’Kwak’ – ’Rodenbach Classic’ – ’Chimay Bleue’ og andre af de
gode klassikere. men vi besøgte et andet supermarked i nærheden.
HiberDino’
er lidt mere internationalt orienteret, og man kan også finde ’danske’ mærker –
dog ikke i ølafdelingen.
Her
var der bla. – ’Mort Subite Kriek’ – som jeg ikke tidligere har smagt. Her er
det også kirsebæret, der er fremtrædende, men den er skarpere og mere syrlig
end Kasteel, selvom den nok også har set en sukkerknald eller to.
Karakter
4
’Bavaria
Gold’ er det svært at finde noget godt at sige om. Det skulle da være, at man
med kun 6.0% i styrke, får en sprittet smagsoplevelse, der eller hører stærkere
guldøl til.
Karakter
2
’La
Goudale’ er en fransk øl – en ’ biere de garde’ fra Douai i Nordfrankrig.
Bryggeriet er ’Les Brasseurs de Gayant’, der stammer fra 1919
Navnet betyder ’ Good Ale’ – et tilnavn egnens øl
fik helt tilbage i 1400tallet.
7,2%
- IBU 30 – en ganske glimrende og fyldig øl – og i en anderledes flaske. De
laver også en god IPA.
Karakter
4
På
en udflugt til naturparken Anaga ( nordlige Tenerife med stor risiko for
regnvejr ) søgte vi ly for regnen i en lille cafe, for at få lidt kaffe. Her
var der også øl fra lokale mikrobryggerier, som jeg købte et lille udvalg hjem
af. Mere om det efter nytår.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar