Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 21. december 2010

Tid til en øl - Santa's Butt


21. december 2010

Det er koldt – frysende koldt og alting tegner til en hvid jul. Det passer sikkert Julemanden rigtig godt, og vi kan se ham sidde med sin store røde bagdel vel placeret på en øltønde – med gavelisten i den ene hånd, og et krus øl i den anden.

”Santa’s Butt” er en af Ridgeway provokerende øletiketter, men bryggeriet fralægger sig ethvert ansvar over de billeder titlen danner hos os. Den er baseret på en historie for børn: ”And Santa sat on his great butt, drinking a hearty brew."

En ”butt” er en meget stor øltønde, der indeholder 108 imperial gallons ( hvad det så er ), og skulle vi opfatte det anderledes, er det vores egen skyld.

Bryggeriet forsætter: ”In the old days it was quite a normal thing for a brewery to put its beer up in a large butt for storage.” Hvis vi stadig fniser, advarer de om, at julemanden måske springer vores hus over, så pas på.  

Det er en varmende ”Winterporter” som de så godt kan lide på Nordpolen. Den er på 6,0%. Som de andre øl fra Ridgeway er den brygget på byg, hvede, rug og havre. Der oplyses ikke noget om humletype.

Det er en sort øl med et svagt, lidt brunligt skum. En god aroma der bærer præg af ristede noter og en anelse engelsk lakrids. God fylde og de ristede noter træder også tydeligt frem i smagen. Denne afsluttes med et strejf af engelsk lakrids. Der anes en let bitterhed i eftersmagen. Med -15 grader udenfor var denne øl nok lidt for kold ( selvom den har stået i skuret, der er frostfrit ) og jeg havde ikke tid til at lade den få den rigtige temperatur.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar