Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 9. januar 2013

Tid til en øl - Dendermonde Triple


9. Januar 2013


Bryggerfamilien De Block har drevet et lille, stilfærdigt bryggeri i Peizegem, Brabant siden 1300 tallet, hvor Henricus de Block grundlagde det. Det var nu først i 1887 det flyttede til den nuværende lokalitet i nærheden af klosteret i Dendermonde. De har 4 faste øl i sortimentet – ”Satan Gold”, ”Satan Red”, ”Kastaar” og ”Dendermonde Triple”.

Sidstnævnte er en klosterøl på 8,0%, der brygges i samarbejde med karmeliterklosteret i Dendermonde. Dette kloster kender vi også fra ”Triple Karmeliet”. Klosteret ligger åbenbart inde med flere ølopskrifter. På etiketten ser vi et stiliseret logo og på den gyldne baggrund  udbreder noder ( neumer ) og gotisk tekst sig. Det stammer fra et værk af Hildegard von Bingen, for klosteret er også i besiddelse af flere værker af hende. Hun er jo også kendt i ølkredse, som den første der skrev om humle i øl, og hun siges ligefrem af have skrevet en bog, hvor hun på side 24 afslører hemmeligheden bag godt øl. Desværre er denne bog gået tabt, men måske ligger den gemt i de dybe kældre i Dendermonde.

Det er en lys, gylden øl, der er eftergæret på flasken. Kraftigt, hvidt skum og en del livlige bobler. Duft af lys frugt og let krydderi, samt en anelse appelsin. Frisk og livlig i munden. Smagen er temmelig sød med frugt og krydderi. Der afsluttes med lidt balancerende bitterhed. Alt i alt en behagelig øl, især hvis man er til det sødlige. Måske også en smule anonym.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar