5. December 2019
På
en aften hvor vi – for en gangs skyld – ikke skal noget som helst, andet end
måske at se en julekalender eller to i TV – kunne det være godt at åbne en
stærk Barleywine fra BrygBrygBryg.
Jeg
ved ikke så meget om bryggeriet – andet end det er Kenneth og Mikkel, der efter
at være flyttet til København, er begyndt af brygge.
De
føler sig ikke underlagt konventioner, men eksperimenterer gerne og deres øl
bliver produceret i små mængder og nummererede flasker. Der er opskrifter på
alle deres øl på hjemmesiden.
Deres
nye Barleywine – ’Sailors Salad’ er en opfølger på en tidligere øl – ’Sailor
Otium’. Denne øl var inspireret at en
sømand, der brugte deres barleywine som håndbajer.
’Sailors
Salad’ er en ny udgave med abrikos og basilikum. Den holder 11,4%, så det er en
solid morgenmad. Det er mørk med et rødligt skær. God vinøs duft, hvor man mærker
abrikosen i næsen. Meget fyldig og varmende i halsen. Utrolig fin balance i
smagen. Først mødes man at sødme fra abrikos og appelsin, og derefter afsluttes
der med en skarp og frisk smag af basilikum. Den er meget fint doseret ( se
opskriften ).
Der er en pænt høj bitterhed ( 65 IBU ), men den mærker man ikke
specielt meget til. Den virker bare igen som god balance ( Centennial –
Hallertau ). Alt i alt en ualmindelig – og også en ualmindelig god – øl, der
falder lige i min smag.
Hvorfor
det er en juleøl, ved jeg ikke, men den stod på julehylden og den er udkommet
her i november.
Karakter
5
Dette
er flaske nr. 190/399
Købt
i Vinspecialisten, Aalborg.
Den
øl har – det håber jeg da – en lang holdbarhed, for den er ’bedst før: Dommedag’.
Det er ret beset det meste øl jo. Det er i hvert fald dumt at vente til efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar