Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 5. december 2019

Tid til en øl - BrygBrygBryg Sailors Salad


5. December 2019


På en aften hvor vi – for en gangs skyld – ikke skal noget som helst, andet end måske at se en julekalender eller to i TV – kunne det være godt at åbne en stærk Barleywine fra BrygBrygBryg.

Jeg ved ikke så meget om bryggeriet – andet end det er Kenneth og Mikkel, der efter at være flyttet til København, er begyndt af brygge.
De føler sig ikke underlagt konventioner, men eksperimenterer gerne og deres øl bliver produceret i små mængder og nummererede flasker. Der er opskrifter på alle deres øl på hjemmesiden.

Deres nye Barleywine – ’Sailors Salad’ er en opfølger på en tidligere øl – ’Sailor Otium’. Denne øl  var inspireret at en sømand, der brugte deres barleywine som håndbajer.

’Sailors Salad’ er en ny udgave med abrikos og basilikum. Den holder 11,4%, så det er en solid morgenmad. Det er mørk med et rødligt skær. God vinøs duft, hvor man mærker abrikosen i næsen. Meget fyldig og varmende i halsen. Utrolig fin balance i smagen. Først mødes man at sødme fra abrikos og appelsin, og derefter afsluttes der med en skarp og frisk smag af basilikum. Den er meget fint doseret ( se opskriften ). 
Der er en pænt høj bitterhed ( 65 IBU ), men den mærker man ikke specielt meget til. Den virker bare igen som god balance ( Centennial – Hallertau ). Alt i alt en ualmindelig – og også en ualmindelig god – øl, der falder lige i min smag.

Hvorfor det er en juleøl, ved jeg ikke, men den stod på julehylden og den er udkommet her i november.

Karakter 5

Dette er flaske nr. 190/399
Købt i Vinspecialisten, Aalborg.

Den øl har – det håber jeg da – en lang holdbarhed, for den er ’bedst før: Dommedag’. Det er ret beset det meste øl jo. Det er i hvert fald dumt at vente til efter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar