Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 9. april 2021

Tid til en øl - Løkken Badehus II


 9. April 2021

Løkken Bryghus har sendt endnu en kasse med øl til anmeldelse – sikkert fordi jeg har skrevet pænt om dem – især for de nyeste bryg.

En af øllene er en genganger – ’Løkken Badehus’ - som jeg også smagte i november 2020. Denne gang er det en ny gærtype, der er blevet afprøvet, nemlig den norske Kveikgær. Det er – så vidt jeg har forstået – en hurtigtvirkende gær, der går i gang efter 30 minutter og færdiggør processen på et par dage. Høj temperatur på 35 – 40 grader.

Løkken Badehus’ er stadig en belgisk inspireret Witbier på 4,6%. Det er uklar, meget lys – som solskin på Løkken strand med lidt havgus og hvidt skum på toppen. Belgisk witbier er brygget med appelsinskal fra de bitre curacao appelsiner, som stammer fra de belgiske kolonier i Sydamerika, og der er også appelsinskal i denne øl. I den forrige udgave syntes jeg, appelsinnoten var tydelig, men denne gang er det mere syrlige indtryk jeg får. Om det er de samme appelsiner , skal jeg ikke kunne sige. Nu er det mere stjernefrugt og grape der dukker frem i aromaen. Dette syrlige, let tørre indtryk giver en forfriskende øl, som jeg nemt kan forstille mig slukker tørsten , når man sidder i et af de hvide badehuse på stranden. I smagen er det grape der dominerer og minder lidt om min barndoms syrlige indslag til morgenmaden. Jeg synes, den er anderledes end den var i foråret, men stadig frisk

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar