Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 29. april 2022

Tid til en øl - Italiensk øl 2 - Menabrea / Moretti

29. April 2022

Næste dag tog vi på en sejltur til Bellagio, der ligger midt i Comosøen, hvor den danner spidsen på et omvendt Y. En af de store seværdigheder der er haven ved Villa Melzi. Vi brugte vores formiddag der.

Byen ligger på en bakke, og der er stejle gader fyldt af butikker og restauranter. Vi spiste frokost på en af dem, og jeg valgte en Spaghetti Carbonara. Min kone advarede mig mod den - Den er med

Pecorino - den sure og væmmelig ost. Men det er en italiensk signaturret, og jeg ville prøve den autentisk. Osten overdøver al anden smag, og det er et ubehageligt bekendtskab. Og den øl jeg havde valgt, var ikke kraftig nok til at hjælpe til. Så fik jeg prøvet det, og lærte at lytte til min kone en anden gang.


'Menabrea Bionda' er en italiensk pilsner. Ganske udmærket, men i den lettere ende. Bryggeriet blev etableret i 1846 i Biella, Piemonte og har været i samme familie i 5 generationer. Vandet til deres øl kommer fra en nærliggende gletcher. 'Bionda' er på 4,8% og er en frisk tørstslukker, men slet intet match for Pecorino.

Karakter 3


Aftensmaden tog vi, da vi kom tilbage til Como, og belært af erfaringen valgte jeg en risotto med svampe - ingen sur ost. Aftenens øl kunne måske ellers tage kampen op, for den var på 7,2%. 

Birra Moretti laver også en 'La Rossa', men den er stærkere end Peronis. Det er helt klart en øltype som italienerne behersker, for selvom den ikke helt levede op til Peronis, var det stadig en velsmagende, let sødlig øl. Også her med karamel, men bitterheden var holdt lidt mere i baggrunden.

Karakter 4


I en af de lokale butikker stødte jeg på et nyt italiensk bryggeri - PintAlpina. Det er et socialt bryggeri, der blev stiftet som aktieselskab i 2014. Det ligger i Valtellina, der er en dal i Alperne - lidt øst for Comosøen. Brygmesteren hedder Mattia Monetti, og de ansatte er unge med handicap.

'Sbrega' er en engelsk IPA på 7,5% og en IBU på 65. Det er en smuk gylden øl, der står fint med hvidt skum i hotellets tandkrus. Duften er let citrus og fyr. Øllet fylder godt og bitterheden passer fint til karakteren. Ikke for overdreven bitterhed.

Karakter 4


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar