Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 28. februar 2013

Tid til en øl - Brewfist Space Man

 
28. Februar 2013


Den sidste øl i serien fra italienske Brewfist er efter min mening også den bedste. Nu er rækkefølgen jo en som jeg har valgt, men det har været bitterhedsniveauet, der har bestemt det ( næsten )

”Space Man” er den stærke IPA fra bryggeriet – 7,0% alk. og 70 IBU. Alligevel virker den ikke som skærende bitter som den lettere ”Burocracy”, for aromahumlen bliver hængende væsentlig længere og opbløder bitterheden, Og det kan jeg meget bedre lide. Der er brugt citra, columbus og simcoe.

Hvorfor den hedder ”Space Man”, ved jeg ikke. Colombus ( ikke humlen ) kom jo en del ud af kurs i sin søgen efter Indien, og her er Brewfist da kommet langt ud, så måske er det derfor. På etiketten plantes Brewfist’s flag på månens overflade – det må da siges at være et uopdyrket marked.

Det er – i følge bryggeriet - en ”west coast IPA”. Den har en lys orange farve. Ufiltreret og meget grumset, men man kan lige ane fine små bobler. Skummet er kraftigt og lyst og sætter sig i fine ringe på glasset. Frugtig humleduft med drue og eksotiske frugter. Den har en god fylde, men humlen går til angreb og renser godt op i munden. Humlen dominerer smagen. Efter et kortvarig  karamelmaltet indtryk dukker grape, eksotisk frugt og lidt fyrrenåle og denne smag bliver faktisk hængende i eftersmagen. Bitterheden er naturligvis til stede, men virker meget mere meningsfuld, når der også er smag.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar