9. Januar 2015
I
dag åbnede Basement BeerBar for syv haner med øl fra engelske mikrobryggerier –
Siren, Redchurch, Oakham og Beavertown.
Beavertown
åbnede i 2011, da Logan Plant begyndte at brygge i Duke’s Brew and Que – i De
Beauvoir, London. Området De Beauvoir bliver kaldt Beavertown i den lokale
cockneyaccent. I 2013 flyttede de til nye omgivelser, og igen i 2014 til de
nuværende i Tottenham Hale.
På
deres hjemmeside kan man følge en blog med masser af billeder og man kan
heldigvis også læse om deres øl.
Basement
Beerbar var vel besøgt i dag, og flere havde sat sig for at smage de syv bryg,
men jeg var kørende, så jeg beherskede mig til kun at smage to. Men så er der
jo basis for et genbesøg.
”Gamma
Ray” beskrives som en ”american pale ale” på 5,4%. Jeg vedhæfter lige et
billede af etiketten
Gamma
stråling er helt klart ikke til at spøge med, men måske kan man hærde sig ved
at indtage det flydende.
Det
er en flot gylden øl med kraftigt, hvidt skum. Den har en dejlig eksotisk duft
af humle. ( Columbus, Bravo, Amarillo, Citra og Calypso ). Den er tørhumlet i
flere dage. Den virker aggressiv og pågående i munden med et godt bid. Der
sluttes af med en markant bitterhed ( 55 IBU )
Karakter
4
Beavertown
var også repræsenteret med ”Neck Oil” og ”Smog Rocket”. Jeg valgte den røgede
porter, også på 5,4%. Den er inspireret af den industrielle revolution, der fyldte
London med smog – dengang porter var folkets øl. Etiketten bærer også præg at
luftangreb med røgbomber fra 2. Verdenskrig.
Det
er en kulsort øl med lysebrunt, blødt skum. Den har en fin duft af brænderøg.
Der er brugt ni forskellige malte – deriblandt røgmalt fra Bamberg. Den føles
først blød, men begynder langsomt at syde i munden. Røgsmagen er tydelig – mere
udbrændt carport end lejrbål, men indtrykket mildnes efterhånden. Der sluttes
af med en næsten bæragtig note, men det er stadig røgen der fornemmes i
eftersmagen. Chinook og Magnum humle ( IBU 29 )
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar