28. Januar 2015
Steve
Altimari har været brygger i 15 år, men det er kun fire år siden, han
grundlagde High Water Brewing Co. Hvis man oversætter efternavnet en smule
løst, betyder ”alti” ”høj” og ”mari” bliver til ”hav” eller ”vand” – altså ”altimari”
bliver til ”High Water”. Bryggeriet ligger i Chico, California, hvor også
Sierra Nevada har til huse, men der er også en afdeling i Pittsburg, der
producerer deres egen serie af fadøl.
”Blind
Spot” er en Winter Warmer, der oprindeligt var planlagt som en old ale. Men da
brygdagen nærmede sig, besluttede Steve at tilsætte krydderier - noget han ellers
ikke er så glad for. Som han skriver
på etiketten: ” I hope you enjoy the amount I have chosen for this recipe.” Det er tørret
ingefær, kardemomme, stjerneanis og grain of paradise, der så vidt jeg har
forstået er en slags afrikansk peber. Alkoholprocent 8.2% og IBU 20.
”Blind
Spot” var den fjerde øl ved fødseldagssmagningen, og alle var en smule
forbeholdne, da vi havde indsnuset aromaen, der umiddelbart er en smule
mærkelig. Der er jo forskellige krydderier i, men ingen af den trådte tydeligt
frem, men de blandede til en lidt mystisk duft. Smagen var også grumset – i hvert
fald i starten, men efterhånden kom jeg til at synes godt om smagen. Der trådte
da også lidt lakrids ( anis ) og ingefær frem på paletten. Det var en øl, der
delte meningerne en del. Nogle satte den højt og andre helt til sidst, så den
skal man vist selv opleve for at danne sig en mening. Men den vinder ved
gentagen indtagelse.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar