7. Juni 2016
På Søgaards Bryghus / The Missing Bell
var vi ventet og blev taget godt imod.
Pubben er indrettet med inventar fra en
gammel engelsk kirke med prædikestol, bænke og vinduer. Det eneste der mangler
er kirkeklokken – heraf navnet ”Missing Bell Brewpub”. Der er 24 haner med
bryghusets øl.
Der blev skænket op af tre forskellig
smagsprøver, hvoraf den sidste var den kraftige stout ”Black Swan”, der blev
serveret i et lillebitte ølkrus.
”Black Swan” er en imperial stout på
13,5%. Den er kulsort og har en kraftig, lysebrun skumtop. Den er blød og
cremet og med en god kraftig smag. Det er kaffe og sød ristet malt og et let bitterhed,
men det er ikke den der dominerer.
Karakter 4+
Cafe Luna er indtil videre den eneste
cafe i Aalborg, der modtager Dansk Ølmærke, men der er andre, der er på spring.
Heldigvis er fokus på øllet ved at vinde indpas flere steder. Blandt andet er
der nu et stort udvalg af specialøl på Duus Vinkælder, og man må håbe at de holder
ved, for det er et af Aalborgs mest stemningsfulde rum til øldrikning.
På Cafe Luna hang vores diplomer fra de
forrige gange på væggen, og det var rart at se, at der er steder, der
værdsætter vores tiltag. Luna har ikke slet så stort et ølkort som tidligere,
men der er stadig planer om Julekalenderen med 24 juleøl i december måned. Vi
blev trakteret med en fadøl efter eget valg, som vi kunne sidde og nyde indtil
turen gik videre til Basement Beer Bar.
Basement Beer Bar i Løkkegade fik for
første gang Dansk Ølmærke i år, men det skyldes, at stedet ikke eksisterede, da
vi sidst delte mærke ud. Med 20 haner fulde af specialøl i den eksperimen-terende
ende af ølverdenen, er Basement Beer Bar selvskrevet til et ølmærke. Det er
overvejende danske, svenske og amerikanske øl på hanerne, men indimellem sniger
der sig også andre specialiteter ind. Baren holder mange events med
ølsmagninger, tap-take-over ( samme bryggeri på mange af hanerne ) og lancering
af helt unikke bryg - som sidst, hvor Thisted Bryghus og Mikkeller havde slået
sig sammen om ”Beer Geek Limfjordsporter”. Baren har lige rundet øl nummer 500,
der var den fremragende ”Kentucky Breakfast Stout ( KBS ) fra Founders i USA.
Nikolai Madsen var desværre ikke til
stede, men vi blev godt modtaget af Patrick, der modtog diplom og tale fra
formanden – samt ”Fabel” fra Nibe Bryghus. Vi kunne vælge en smagsprøve af alle
øl på hanerne – undtagen de to dyreste specialiteter.
Jeg valgte en Berliner Weisse på 3,9%.
Basemanet Beer Bar har på det seneste haft flere øl af denne type på tavlen og
jeg har prøvet at smage dem, for det er ikke en øltype jeg tidligere havde
kendskab til. Det har dog været svenske og norske udgaver, så jeg har endnu
ikke smagt en original fra Berlin. Jeg ser lige jeg ikke har omtalt de andre
her på bloggen. Det må jeg vist snart råde bod på.
”500 States of Freedom” er et samarbejde
mellem svenske Brewski fra Malmø og Cycle Brewery i St. Petersburg, Florida,
USA. Patrick advarede mig om at det var den mest syrlige Berliner Weisse, de
endnu havde haft, og han havde så ganske ret. Jeg synes ellers typen passer
fortrinligt til det varme vejr og slukker tørsten fint, men denne var lidt
snerpende i munden.
Karakter 3
Derefter kunne jeg ikke dy mig for at
købe Mikkellers ” Recipe 1000”. Jeg undrede mig først over om han ikke havde
nået det antal for længe siden, men fik at vide, at det var nr. 1000 brygget på
De Proef i Belgien. Det er en kraftig belgisk ale på 9,0%, der er lagret på
Sauternes fade i ikke mindre end 1000 dage.
Karakter 5
Det var en ualmindelig god afslutning på
en ualmindelig god øldag. Godt selskab, gode oplevelser og gode øl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar