Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 18. januar 2017

Tid til en øl - Jordens Søjler


18. Januar 2017

I lørdags var vi i København for at se musicalen ”Jordens Søjler” på Østre Gasværk. Det var en fantastisk flot og dramatisk forestilling, med suverænt brug af rummet og en minimalistisk sceneopbygning, der alligevel kunne udnyttes på meget varieret vis. Flot og betagende. Gode sange og flotte skuespillerpræstationer. Og selve historien hang sammen – måske fordi vi havde læst bogen.


Vi overnattede på vandrehjem på Amager. Ankom sent om aftenen fredag og varmede lidt færdigmad i mikroen. Jeg havde købt en øl på turen, da vi gjorde holdt hos svigermor i Brædstrup. Der kan man i den lokale Brugs købe øl fra Virklund Bryghus, og jeg fandt en øl, jeg ikke tidligere har smagt – ”K” ( Klosterbryg ). Jeg har ikke noget billede af øllet, da vi kun havde nogle blå plastikkrus at drikke af, og det gengiver i hvert fald ikke udseendet korrekt alligevel.

Jeg har ikke set noget om denne øl på deres hjemmeside, så den er formentlig ret ny.

Det er en mørk øl med et rødlig skær. Alkoholen holder 7,2%. Den er en ret traditionel belgisk klosterøl, men det har jo heller aldrig været et minus. God maltsmag med mørk frugt og en lille balancerende bitterhed.

Karakter 4


Der var ikke så meget at foretage sig andet end at læse i den medbragte bog, og så nyde den øl, jeg havde med hjemmefra – ”Valravn” fra Bryggeriet Frejdahl. Det er en ”dobbeltbrown oatmeal stout” på 6,0%. Selvom der er brugt chokolademalt er det ikke en speciel sødlig øl. Den bløde tekstur, jeg forbinder med oatmeal stout er heller ikke tilstede. Det er mere i retning af en dry stout – tør og letdrikkelig.

Smagen er ristet malt og en afslutning med smag af små hårde lakridspastiller. En smule bitterhed kan man også ane. At der er tilsat chokolade fra det fynske Konnerup, lyder godt, men kan desværre ikke rigtig smages.

Karakter 3+

”Valravn” betyder ”kampravn”, og er de store ravne; der samledes på slagmarkerne for at mæske sig i de faldnes kød, og som fyldte folk med gru og rædsel.


Lørdag samlede vi min kones moster op, og spiste frokost på ”Cafe Pixie”. Her var maden udsøgt god, og jeg nød en ”Ale nr 16” til min burger.

I pausen på ”Jordens Søjler” ( der var alt for kort i forholde til de mange mennesker, der skulle bestille kaffe og vin ) så jeg, at man kunne købe en ”souvenierøl”. Jeg skulle køre en lang tur hjem, så jeg fik en med til at smage – og det blev så i dag.

Det er Svaneke Bryghus, der står for øllet, som er en ”american pale ale”. Det må være fordi, man ved, at denne type kan folk godt lide – eller man havde tilfældigvis den i overskud, for det har da intet med engelsk middelalder at gøre. Det burde nok være en brown ale – måske med krydderier fra klosterhaven, som vi f.eks kender det fra Brøckhouse’s ”Esrum Kloster” i forgangne tider ( brygges nu ganske glimrende af Skands ).

Når det er sagt, er det såmænd en ganske udmærket APA, med en frisk og fremtrædende humleprofil. Der er ikke mange oplysninger om denne øl, men der er nok tale om en etiketøl af deres ”American Pale Ale”, som jeg tidligere har skrevet om.

Karakter 3+

Der er forskellige etiketter, der viser forskellige af personerne. Her er det Tom Bygmester og Ellen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar