Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 1. februar 2021

Tid til en øl - Stone Tropic Of Thunder


 1. Februar 2021

Stone Brewery fra Californien har længe været en af mine favoritter. De laver spændende øl, der altid er i god balance.

I 2014 åbnede de – vistnok som det første amerikanske bryggeri – en afdeling i Berlin, for at brygge til det europæiske marked, men det måtte lukke igen i 2019, hvor Brewdog overtog faciliteterne. Så forsvandt Stone også fra det danske marked, i hvert fald her i Nordjylland.

Men nu er de tilbage igen med nye øl brygget i Californien. Det er One Pint, der distribuerer øllene her i landsdelen.

’Tropic Of Thunder’ er en tropisk lagerøl på 5,8%. På engelsk kan betegnelen ’lager’ ofte betyde ’pilsner’, men det betyder egentlig ’undergæret’. Og denne øl ligner ikke en pilsner eller nogen anden traditionel europæisk øl. ’Lager’ er heldigvis en rummelig betegnelse.

’Tropic Of Thunder’ er fyldt med eksotisk humle – Citra og Mosaic og en ny type, som jeg ikke kender til – Cashmere. Denne nye type siges at give noter af kokosnød, citrongræs og fersken. Jeg ved ikke med kokosnødden, men i aromaen kan jeg godt fornemme citrongræs.

Det er en smuk, gylden øl med en meget luftig skumtop, der består at store bobler. Aromaen er eksotisk – citrongræs, tropisk stenfrugt og ananas. Let og frisk at drikke. Det eksotiske udtryk holder, hvad det lover. Bitterheden er som altid afstemt – her er den ikke overvældende kraftig. Virkelig dejlig sommerøl.

Karakter 4+

”Set aside the cell phone and social media, kick back and MAROON YOURSELF in a moment of tropical lagoon serenity”

Luk øjnene og drøm dig hen til andre himmelstrøg, når vi nu ikke kan rejse af sted i virkeligheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar