Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 6. januar 2022

Tid til en øl - Santa Clausthaler / Three Kings


6. Januar 2022

Jeg fik købt en del alkoholfrie juleøl i år, fordi det er jo så vældigt populært, og det er lang tid siden jeg har prøvet kræfter med denne type. Så tanken er lidt, at her i januar vil jeg teste forskellige alkoholelette øl - både juleøl og helårsøl. Sidst jeg gjorde det, varede det ikke så længe, men mit indtryk er, at alkoholfrie øl er levet væsentlig bedre de seneste år. Nu må vi se.


Jeg har dog smagt flere andre øl i januar bla. en 'Hellig 3 Kongers' øl fra Svaneke Bryghus.

'Three Kings' er en temmelig tung DIPA. Det er en kraftig øl - både i duft og smag.

7,7% og 77 IBU - jeg ved ikke helt, hvad det skal symbolisere. De vise mænd fra Østerland har selvfølgelig haft brug for en øl, der kunne holde på den lange, varme tur gennem ørkenen, men denne er nok lige voldsom nok.

Karakter 3+

Tilbage til den alkoholfrie øl, som i sagens natur er næsten stik modsat. Jeg lagde ud med en øl fra det tyske bryggeri Clausthaler, og de har givet deres juleøl et oplagt navn - 'Santa Clausthaler'. Det er desværre det mest positive, man kan sige om denne øl. Jeg havde nok håbet, at tyskerne var bedre til alkoholfri. Det har jeg dog erfaret tidligere.

Den er naturligvis let og vandet i karakteren. Man har forsøgt sig hen i wienerstilen - tror jeg - men duft og smag virker kunstig, og indtrykket af svovl er lidt for kraftigt til min smag.

Karakter 2

Det kan godt gå hen og blive en lang januar.



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar