Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 3. maj 2022

Tid til en øl - Italiensk øl 5 - Peroni Cruda


3. Maj 2022

Romerne herskede over hele Middelhavet og havde også erobret Frankrig ( undtagen en lille by i Gallien, ved vi jo ) og England, og dette kæmpe rige blev styret fra Forum Romanum. Det ville vi også gerne se.

Men pga corona var det ikke længere muligt bare at stille sig i kø. Man skulle købe billet på nettet, og der var ikke flere billetter at få.

Skuffede tænkte vi at vi da kunne se Colosseum udefra, men på vej dertil så vi et turistbureau. En ung mand forklarede at der ikke var flere almindelige billetter, men det var stadig muligt med en guided tur. De havde plads kort tid efter, så vi sprang til, selvom det var noget dyrere. 3½ times tur med italienskengelsk guide, og det fik vi meget ud af. Vi så både Forum Romanum, Palatinerhøjen og Colosseum. Hvis vi selv skulle gå rundt, var det gået meget hurtigere - "der er en ruin - der er en til og også der" - og så ville det være overstået. Nu fik vi en mængde gode informationer og syntes, at pengene var givet godt ud.

Frokosten var forskellige små pizza slices med cola til, så det var først til aften, jeg fik mig en øl.


Peroni 'Cruda' er en upasteuriseret lagerøl på 4,9%. Måske tænkt som en fyldig pilsner, men jeg synes, den mere har karakter efter en bayersk 'Helles'. Der er lagt vægt på maltprofilen med en god og fyldig smag. Bitterheden er på 21 IBU og balancerer ganske fint malten. Og humlen hænger let i eftersmagen.

Karakter 3+




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar