Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 4. maj 2022

Tid til en øl - Italiensk øl 6 - Venete'S / Jungle Juice


4. Maj 2022

Den sidste dag i Rom gik vi på sightseeing i midtbyen. Først til Pantheon, hvor det viste sig, at man om søndagen skulle bestille plads mindst en dag før. Igen nye tiltag pga corona. Alle andre dage kunne man bare komme, men ikke søndag - øv, øv. Da vi kom tidligt, var der stort set ikke andre, men der var ikke noget at gøre.

Så vi gik videre til Trevifontænen og til Den Spanske Trappe. Der var virkelig mange mennesker på gaden, men der behøvede vi ikke mundbind. På vej tilbage fra Villa Borghese og Piazza del Popolo blev vi sultne, men det var forretningsgade, så vi kunne ikke finde noget at spise. vi gik over Tiberen og endte på en fransk restaurant, så den første øl er faktisk fransk - ikke italiensk.Brasserie Venete'S ligger i det sydlige Bretagne - i byen Surzur. Bryggeriet er fra 2018 og navnet er en hyldest til det stolte bretonske fole- Venetes. Det brygger 4 forskellige øl - 'Blonde' - 'IPA' - 'Rousse' og 'L'amir'ale'

Venete'S 'Blonde' er en gylden øl på 5,5%. Den har en dyg farve med orange skær og en fin lyst skumtop. Øllet virker frisk og let perlende og både duft og smag er præget af blomst og citrus. Let bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4


Den første dag vi gik rundt, havde jeg - i en af sidegaderne til Piazza Navona - lagt mærke til en bar med specialøl. De havde 10 italienske specialøl på fad - bla. Tre fontaine - Brewfist - Peroni - og Jungle Juice ( Se tavle bagerst i billede )..

Jeg havde tænkt at besøge det hvis vi tid i programmet. Der var ikke plads, men de riggede hurtigt et nyt bord til os. Toppen af en gammel øltønde sat på en pind.


Jeg valgte en 'ZauberZiege' fra Jungle Juice. Bryggeriet ligger i Rom, så det var en lokal øl. De har bryggeri og taproom i Via del Madrione. Desværre lidt uden for vores radius, men måske en anden gang, når alle seværdighederne er overstået. Bryggeriet blev grundlagt i 2014, men først i 2016 kom der gang i produktionen. Idemand og brygmester er Umberto Calabrien.


'Zauberziege' er en bock på 6,5%. Det er en lys bock, der er humlet med Perle og Hallertau Mittelfrüh. Den har en smuk ravfarve og en behagelig duft af malt og hasselnød. Let at drikke. Der er lagt vægt på malten. Humlen er bare balancerende. En fin bock, der måske nok er lidt lettere i karakter end de kendte mærker fra Einbeck og Mönchshof.

Karakter 3+

Da det begyndte at dryppe og regnen tog til, blev vi inviteret ind under parasollen at et irsk par, som vi fik en mægtig god sludder med. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar