Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 25. marts 2024

Tid til en øl - Vanvittig Smagning 2 / Hjort Beer / Side Project


25. Marts 2024

Forleden var jeg til ølfest i Salling i Aalborg. Her var der 10 stande, der præsenterede noget af det øl de har i Salling. For 50 kr kunne man købe et klippekort med 5 klip, men det viste sig at et klip gjaldt til alle øl på standen, så det blev til mere end 5 øl. Jeg smagte øl fra Fur, Hvide Sande, Thisted, Moosehead og To Øl, der havde nye øl med, så her brugte jeg lidt tid. Der var ikke mange mennesker, for annonceringen havde været mangelfuld - så der var tid til at snakke med bryggerne.

Jeg gik hen til Hjort Beer, hvor Carsten Hjort stod bag disken. Jeg havde smagt alt deres øl tidligere, men ville nævne at jeg ofte brugte deres øl til ølsmagninger. Vi fik en god snak, og han spurgte om jeg havde smagt 'Alexander The Great'. Det havde jeg ikke, men kunne forstå, at de havde den på deres bar. Så jeg spurgte efter den, da jeg senere kom derhen.

"Du er klar over, at den koster 600 kr?", sagde bartenderen. Nej, det var jeg ikke, så det var morderligt pænt at hende at spørge. Jeg takkede nej, selvom jeg overvejede af gå sammen med andre gæster om at købe en flaske.


Derfor var glæden stor, da 'Alexander The Great' dukkede op som øl nr. 3 til 'Vanvittig Smagning' på Gjøl. Det er en Old Ale på 10,0% - brygget i samarbejde med Volta i Barcelona. Så vidt jeg kan forstå, er den baseret på 'Alexander' - Hjort's baltiske porter. Den har ligget 36 mdr på rødvinsfade omgivet at mikrofloraen i Collserola Natural Park. Derfor er der kommet mikroorganismer i øllet til at give det syrlige præg og rødvinfadet hjælper også til. Der er tilsat brombær under lagringen.

Den har taget farve af rødvinsfadet og man mærker også fadet straks i aromaen. Den minder ikke længere ret meget om en baltisk porter. Den har et dejligt syrlig anslag, der snerper i munden. Man fornemmer en svag antydning af bær, men brombær er jo heller ikke det mest aromatisk bær, der findes. Tanniner fra rødvinen mærkes også, og det er nok denne ekstra snerpende ingrediens, der er lidt for meget for mig. Jeg kan godt lide lidt mere sødme i mine sour ales.

Karakter 3+


Senere på eftermiddagen fik vi endnu en syrlig oplevelse. En farmhouse saison ved navnet 'Jammy'.

Side Project blev grundlagt i 2014 af Cory og Karen King. Det var deres interesse for vin og belgisk øl, der var drivkraften i starten, men vi smagte noget ganske andet .

'Jammy' er et samarbejde med Casey Brewing i Colorado, der specialiserer sig i Farmhouse Ales, og dette er en Saison på 8,0%. De sendte lokale kulturer til hinanden og brugte begge kulturer til at brygge en saison, som også er tilsat brombær fra Colorado.

Vi smagte både en kold og en tempereret udgave. Den kølige var tør og snerpende - ganske frisk, men den blev rundere og der kom mere smag og mere syre, når den blev noget lunere. Stadig synes jeg dog ikke, at brombær gør noget særligt væsen af sig

Karakter 3+





 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar