Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 24. marts 2024

Tid til en øl - Vanvittig Smagning 1 / Old Nation / Other Half


24. Marts 2023

I lørdags var jeg til en 'Vanvittig Smagning' hos Ølsmageren fra Gjøl. 'Vanvittig' fordi det var øl, man ikke støder på hver hveranden dag. Det var øl, der enten er meget svære at anskaffe eller også overstiger de flestes ( i hvert fald mit ) ølbudget, og der var da heller ikke mange bryggerier, jeg kendte i forvejen.

Vi var 20 mænd forventningsfuldt samlet om bordet til en menu bestående af 12 øl. Det var en 'roller coaster' smagning, hvilket betyder at der ikke er en stigende udvikling i alkoholprocent, men vi bevæger os lidt op og ned. Langt de fleste deltagere var på Untappd, og de havde hurtigt tjekket programmet og kunne se, at det var højtratede øl, vi skulle igennem.

Det var også en blandet rækkefølge af øltyper, hvilket jo også er mest interessant, men jeg vil her inddele det i grupper, og vi starter med de bitre - IPA'erne.

 

Den første øl var fra Old Nation Brewing fra Williamston, Michigan, USA. Grundlagt i 2007 af Travis Fritts og med et større hold af bryggere - ledet af Nate Rykse - brygger de fortrinsvis IPA'er, selvom der også er en tysk række med altbier, pilsner osv.

'Boss Tweed' er en DIPA på 9,3% med en middel bitterhed på 68 IBU. Det er en NEIPA, så der skal jo heller ikke være for høj bitterehed. Der er brugt Magnum, Citra, Simcoe og Mosaic og den er tørhumlet, for at forstærke den eksotiske humlesmag. Brygget på pilsnermalt og wienermalt, hvilket giver en mørkere gul farve. Den er naturligvis uklar. Den har en fyldig krop og duft af orangefrugt. Smagen er langvarig, og det er abrikos og bitter appelsinskal, der dominerer. Bitterheden lader vente på sig, men dukker op som en fin afslutning til allersidst. Vi var kommet godt i gang.

Karakter 4+

Efter en stout og en sour dukkede der atter en IPA frem i glasset. Også denne gang fra USA. Other Half Brewing er fra Brooklyn, og blev startet i 2014 af Sam Richardson, Matt Mohanan og Andrew Burman. De brygger fortrinsvis IPA - man skal lede længe for at finde andet, men der er dog berliner weisse og stouts på programmet.

'Broccoli' er en af deres 4 'flagskibe'. Det er en Double Dry Hopped Imperial India Pale Ale ( DDHIIPA ) på 7,9%. Humlet med Mosaic, Simcoe, Nelson Sauvin og Strata. Sidstnævnte er en nyere type, der er blevet vældig populær. Måske er det den, der giver lidt smagt af grønsag? Man pointerer kraftigt på dåsen: 'Does Not include Broccoli'.

Det er en lysgul, hazy øl der virket fyldig, næsten en smule cremet. Det er nok mere drue og mango end decideret kål, den smager af - heldigvis. Igen er bitterheden holdt på et markant, men afdæmpet niveau.

Karakter 4+



Ingen kommentarer:

Send en kommentar