Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 29. marts 2024

Tid til en øl - Vanvittig smagning 6 / Anchorage


29. Marts 2024

Anchorage Brewing Company ligger i Alaskas største by, Anchorage. Bryggeriet blev grundlagt i 2010 af Gabe Fletcher, der forinden havde brygget i mange år for sig selv og lokale bryggerier.

Bryggeriet specialiserer sig i fadlagring, men har også IPA og Sour på tapetet. Og det var en IPA, vi lagde ud med mod slutningen af smagningen.


'Split' er en TIPA på 10,0%, så det er en vodsom sag. Det er New England style, så bitterheden er ikke så høj. Det går åbenbart alene på alkoholprocenten. Brygget med Sabro, Incognito og Strata humle, og tørhumlet med Strata. Strata er tydeligvis blevet en populær humletype på det seneste.

En tåget gul fremtoning med fint skumlag. Frisk, eksotisk aroma med grape og passionsfrugt. God fylde i munde, og selvom bitterhed ikke er høj, har den et godt bid. God lang eftersmag.

Karakter 4+


Den anden øl fra Anchorage var en noget anden kaliber. Betegnet som en strong Ale, men den betegnelse dækker her over et blend mellem en imperial stout og en mørk barleywine. De har ligget på bourbonfade op til 15 år - Calumet Farms, Villett, Villett Rye og Buffalo Trace, og så har man toppet med ristet kokosnød.

Med 15% kunne man måske forvente en voldsom øl, men fadlagring tager altid lidt af voldsomheden og tilfører til gengæld raffinement. Meget lang og kompleks smag, hvor fadene giver lidt vanilje og sødme. Kokosnød er ikke fremrædende, men er sikkert med til at give det komplekse indtryk. Der er simpelt hen ikke noget, der stikker ud og dominerer, men man oplever noget nyt med hver tår.

Karakter 5+





 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar