Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 9. november 2023

Tid til en øl - Frontaal Barrel Friends Forever


9. november 2023

 

Frontaal - fra den hollandske by Breda - kender jeg kun for deres barleywines, men det er også helt i top. Her har de lavet et samarbejde med Het Anker i Belgien. De er især kendt for deres Gouden Carolus serie, men de er også begyndt at lave en belgisk whisky.

Indtil 1914 destillerede man korn til gin på Molenberg i Blaasveld. I 1872 forlod Louis van Bredam og hans søster Molenberg og blev bryggere i Mechelen, men Molenberg forblev på familiens hænder.

Efter at Charles leclef havde moderniseret Het Anker i 1990, ønskede han at genoptage destilleriet i Molenberg. restaureringen begyndte i 2009 og i 2010 var det første destillat klar. Whisky skal lagre på egefade i mindst 3 år og 1 dag, så det nogle år inden man kunne lancerere 'Gouden Carolus Single Malt'

Denne whisky har Het Anker selv brugt i deres 'Whisky Infused Gouden Carolus', men nu har samarbejdet med Frontaal lagt endnu en mindeværdig øl på hylderne.

'Barrel Friends Forever' hedder samarbejdet og det er en mørk barleywine på 11,0%. På god afstand mærker man allerede den inciterende duft af sød alkohol og kaffe, og det er også indtrykket, når man smager. Det er en fløjlsblød og tyktflydende øl, der minder om irish kaffe, men uden at være varm. Sukker, kaffe og alkohol i en perfekt balance.

Som man nok kan høre, rammer denne øl lige i min smag.

Karakter 5+



Ingen kommentarer:

Send en kommentar