Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 7. november 2023

Tid til en øl - Mad Scientist 3


7. November 2023

I en serie ved navn ' Tiny Barrel Project' har Mad Scientist lavet en øl sammen med/til Erlings Flaskebutik i Århus. Der har også været en butik i Aalborg, men byen er nok alligevel for lille til den type specialbutikker.

'Szlivas Gomboc Rum' er en øltype, jeg ikke kendte i forvejen. Det er en Imperial Pasty Sour, og denne specielle udgave til Erlings Flaskebutik er lagret på romfad. Det er en juleøl, for 'Szlivas Gomboc' er en traditionel ungarsk blommedesert med kanel og vanilje, som en pendent til vores risalamande. Den er på 10,0% og fremstår med en flot rødlig farve. Man fornemmer både sødme og kanel i duften og den syrlige smag balanceres fortrineligt at sødmen fra blommen. Jeg forestiller mig, at romfadet lige giver det sidste raffinerede præg. Jeg vidste ikke på forhånd, hvad jeg kunne forvente og blev meget positiv overrasket. For mig var det en af de mest interessante af aftenens øl.

Karakter 5


Det er sjovt at alle etiketterne indeholder fine, små forbrugeroplysninger, som - hvilket type glas skal man bruge - hvilken temperatur skal den serveres ved, og hvad kan man spise til.



Vi bliver i det julede, for næste øl var også lavet til det danske marked. Jeg tror ikke typebetegnelserne er internationa anerkendt, for denne er en 'Imperial Risalamande Pastry Stout'.

Igen har vi inspiration fra Elvis' hjemegn. 'Memphis Mafia' er brygget med sure kirsebær, mandel og vanilje og 2023 udgaven ligger på 12,5%.

Det er en fyldig øl, hyvor mandelaromaen næsten giver en marcipanfornemmelse i næsen. Sød og det er kun lige at kirsebærenes syrlige forhindrer den bliver vammel. Men det lykkes dog. Godt den kun er 33 cl.

Karakter 4


'Memphis Mafia' er også blevet del at 'Tiny Barrel Project' for denne gang er det Ølsmageren fra Gjøl der har inspireret til at lægge den på Bourbon fad. Det er sidste års udgave, og den må have været lettere for BA-udgaven er kun på 10,5%. Som altid runder en fadlagring øllet og sliber kanterne af, og det bliver også mere raffineret. Her forvandler alkoholen sødmen til noget nær konfekt. En afbalanceret øl, der kan erstatte cognac og portvin til kaffen og chokoladen og som heldigvis kan holde det meste af en aften. Det er absolut ikke en bælleøl.

Den kan kun erhverves hos Ølsmageren fra Gjøl.

Karakter 5


Som man kan se pryder Jesper Mørkholts kontrafej etiketten og under release-året står der 'Ølsmageren fra Gjøl'








 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar