Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 18. februar 2012

Tid til en øl - Harboe Årgangsbryg 2012

18. Februar 2012

Den sidste guldøl/stærkøl i rækken i denne omgang er Harboes ”Årgangsøl 2012”. Navnet kunne forlede en til at tro, at der er tale om en ny opskrift hvert år, men det er vist ikke tilfældet. Derimod ændres etiketten – som vi så det hos Wiibroe” – og i år er det ( igen ) Irene Sirian, der er kunstneren. Billedet hedder ”Eye Catcher” og det virker som et rigtig godt blikfang. Under øjet står der ”How dare you”.

Ligesom det er tilfældet med de andre bryg fra denne uge, er der tilsat glukosesirup. Som råfrugt er det brugt umaltet byg og der er tilsat kuldioxid. Alkohol procenten er på 10,0%. Alle ugens øl er med høj alkoholprocent og en af mine blog-kolleger ( Hopswatch – Kajs Ølblog ) har anmeldt de samme tidligere og kalder dem konsekvent for ”spritterøl”.

”Harboe Årgangsbryg 2012” er en ravfarvet, klar øl med let offwhite skum. Den virker mørkere end de andre øl i typen. Det er små, dovne bobler, der stiger til overfladen.  Duften er sødlig, præget af sukker og alkohol og lidt krydderi. Den kan faktisk godt have et lidt belgisk præg over sig. God fylde i munden – så alt lover godt. Og så -  -  øv. Smagen lever desværre ikke op til de andre indtryk. Den er meget sukret, vammel sød og med en mærkelig metallisk smag. Ærgerlig for de første indtryk var så gode.

Karakter  2

1 kommentar:

  1. Jeg vil gerne blande mig lidt her!
    Jeg må indrømme at jeg aldrig på noget tidspunkt i mit 50 år gamle liv selv har købt en Harboe øl, jeg har kun drukket dem når jeg ikke kunne være bekendt at sige nej tak eller hvis jeg var meget tørstig og der ikke var andet. Jeg får ganske enkelt en drønende hovedpine få minutter efter sidste slurk, det er som at gå direkte over i tømmermænd uden først at have det lidt sjovt, og hvem gider det!
    Der må være et eller andet i som jeg ikke kan tåle for 1 øl er nok hvis det er årgangsbryg og lignende stærke harboe øl. Kan du i øvrigt huske, var der ikke noget med at op gennem 90'erne da fulgtes årgangen og alkoholprocenten ad på årgangsøllene sådan at en 93'er var på 9,3% osv ?
    Ellers er jeg vild med at smage alle andre spænende øl og nyder de fleste, så det er godt at samle inspiration her på din blog

    SvarSlet