Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 4. februar 2012

Tid til en øl - Vendia EndPolioNow

4. Februar 2012
I dag var jeg på indkøb for at finde øl til mandagens ølsmagning i Ingeniørforeningen ( senior ). Jeg mødtes med formanden og vi fik købt 5 spændende britiske øl ind. Beskrivelse følger senere, men det er alle øl, der tidligere har været beskrevet her på bloggen.
Til aften kom madklubben på besøg, og i dag var den også skiklubben, for vinterferien i Norge skulle også planlægges.
Til forret fik vi blinis og jeg havde købt de sidste eksemplarer af ”Innis & Gunn Original” som Salling havde på hylerne. Vi skal også bruge den på mandag.
Til grønsagssuppen havde vi ”Jacobsen Saaz Blonde”, og så ventede vi lidt med desserten – en rødbedekage ( lidt i stil med en gulerodskage ). Den tredje øl vi skulle smage, ville heller ikke passe særlig godt til kagen, for den var ”The Saints” fra St. Peters – en øl brygget på røgmalt og tilsat whisky fra St. George Destillery. ( 07. jan 2012 ).
Da vi havde fætter/kusinedkomsammen i efteråret fik jeg 3 små flasker øl fra Vendia bryghus i Hjørring. De er lavet i samarbejde med Rotary-klubberne i Hjørring kommune, og den gode formål støtter kampen mod polio. Det er en Barley Wine på 9,4% og hver flaske er på 25 cl.
”EndPolioNow” hedder den og den er aldeles fremragende. Jeg ved ikke om det er en slags etiketøl, og om Vendia laver en tilsvarende Barley Wine under andet navn, men denne engelsk inspirerede øl er i hvert fald et dejligt bekendtskab. En af vennerne sagde, at det er den første Barley Wine, han har nydt.
Der er forskel på engelsk ”Barley Wine” og amerikansk ”Barleywine” ( eller ”Barleywine Style Ale” som man ynder at kalde den, for ikke at rage uklar med vinproducenterne ). Den engelske type er meget rundere og blødere og kan minde lidt om sherry eller portvin. Den amerikanske er ofte meget kraftigt humlet.
Vendia ”EndPolioNow” er en mørk, brunlig øl, der er ufiltreret og derfor uklar. På etiketten beskrives: en fyldig skumkrone, der aftager til en smuk klinge i glasset”. Det så vi ikke meget til. Med lidt god vilje kan man måske ane et lille skumlag, men heller ikke mere. Duften er rund og præget af mørk frugt – som sveske og rosin. Alkoholen er pænt skjult. Den har en god fylde i munden og føles behagelig og rund. Smagen er yderst passende til desserter. Igen er det de mørke frugter og sødme der lægges mærke til. Svesker er tydeligt og sammen med sødmen bliver det nærmest som svesketrifli. God eftersmag uden nævneværdig bitterhed.
Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar