Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 12. september 2012

Tid til en øl - Beer Here / Brewfist Caterpillar Pale Ale


12. September 2012

Dagens øl er et samarbejde mellem Beer Here fra Danmark og Brewfist fra Italien. Brewfist er et nyt bryggeri, der blev grundlagt i 2010 af tre unge mænd, der ville udforske ølmarkedet med nye ingredienser og nye ideer. Bryggeriet ligger i Codogno, lige sydøst for Milano. Der er her ”Caterpillar Pale Ale” er blevet brygget.

Deres hjemmeside er på italiensk og der står ikke ret meget. Der er mange bryggerier der i stedet benytter Facebook og det gør de også her. Det er godt, hvis man vil følge løbende med i hvad der sker, men ikke hvis man – som jeg – vil have et overblik på en gang.

Jeg kan ikke finde baggrunden for navnet – ”Caterpillar”, men billedet ( der er lavet af Christian Skovdal Andersen ) viser noget fra Alice i Eventyrland.

Den store kålorm sidder og ryger en heftig tobak. Den ser nærmest lysten ud, da Alice tilbyder et glas øl. Gemt i humleplanterne står de 2 bryggere og skåler med.

”Caterpillar Pale Ale” er brygget med ”spicy rye” ( krydret rug” hvad det så vil sige ). Måske er det bare en betegnelse på en malttype. Ifølge etiketten er der benyttet New Zealandsk humle, men flere steder nævnes der Columbus og Motueka. Motueka er en aromahumle fra New Zealand.

Det er en smuk orange øl på 5,8% let sløret men man anes nogle spredte, dovne bobler. Skummet er ikke så kraftigt. Utrolig dejlig humlearoma, hvor man aner lidt grape, men ellers er det sødere frugter der dominerer – fersken og blå druer. Frisk og en anelse skarp. En forfriskende sommerøl. Smagen er kun kortvarigt præget af aromahumlen. Det er hurtigt bitterheden, der overtager, hvilket er synd, når nu duften var så forførende. Det er en american pale ale med en IBU på 50, men den rene bitterhed er ikke så meget for mig. Dog trækker aromaen en del op.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar