Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 18. september 2012

Tid til en øl - Brugse Zot Dubbel


18. September 2012

Så var vi til endnu en god dansetime, Vi får rørt os i denne sæson, hvor vi danser både tirsdag og torsdag ( dobbelttime hver gang ). Om torsdagen er det direkte fra arbejde, men om tirsdagen kan jeg lige nå hjem og få aftensmad først. I dag stod den på ris og kylling, så jeg åbnede en Mørk belgisk øl.

Bryggeriet De Halve Maan ( Halvmånen ) ligger i Brugge, som vi besøgte i sommerferien. Der smagte jeg deres ”Brugse Zot” som jeg tidligere har skrevet om ( 2. marts 09 ). Men jeg så også en mørk udgave af denne øl – ”Brugse Zot Dubbel”. Historien om ”Brugges nar” er fortalt tidligere, men vi kan se ham på etiketten ( det er dog lige mørkt nok ).

”Brugse Zot Dubbel” er brygget på 6 forskellige malte og den er en anelse stærkere en den lyse original ( 7,5% ). Det er en rødlig klar øl med kraftig beige skumtop. Man mærker mørk malt, brød og ristede svampe i duften. En anelse lakridsrod. Den føles levende og livlig i munden. Smagen er kompleks – mørk malt og krydderi. Igen synes jeg at fornemme lakridsrod. Det er ikke en entydig smagsdominant. Der er bitterhed i eftersmagen, men ikke mere end et fint balancerende niveau ( Saaz humle )

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar