Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 23. september 2012

Tid til en øl - Cigar City Maduro


23. September 2012

Med dagens øl kan man ikke engang bruge den klassiske ølentusiasthilsen – ”Højt Skum”. Her må betegnelsen vist være ” Kun  Skum”. Jeg synes endda ellers jeg hældte ret forsigtigt op. Så der var lidt ventetid - og det ovenpå en lang dag.

Først ud med aviser – for allersidste gang. Og så havde de givet aviser til et andet distrikt. Det gik der lidt tid med at udrede.

Så gudstjeneste med dåb, men den lå heldigvis tidligt, for vejret var jo godt. Vi pakkede en lille madkurv og tog til Store Økssø, hvor vi spiste og gik en dejlig tur rundt om søen. Bagefter kørte vi til Store Blåkilde, så vi fandt efter en tur gennem pladder og hængedynd.

Coro Misto – hvor vores datter synger – skulle give en koncert på Skørping Kulturstation. Så det blev til endnu en dejlig oplevelse inden vi hastede til Aalborg, for at nå lidt ekstra dansetræning i et par timer.

Og så hjem til aftensmad, hvor jeg tålmodigt sad og ventede på at min øl skulle skumme færdig

Cigar City Brewing ligger i Tampa, Florida.

De har lavet en brown ale efter nordengelsk mønster men med amerikanske tilføjelser. Brygget med ristet malt og flækket havre, hvilket sikkert er skyld i det kraftige skum. 5,5% og med en IBU på 25. Humletyperne er ikke nævnt. Den har vundet guld både i 2010 og 2011.

Maduro er navnet på en cigar og denne brown ale anbefales da også til cubansk man og sammen med en førsteklasses cigar.

 
”Maduro Brown Ale” er en meget mørk øl med brunligt skær. Skummet er – som nævnt – kraftigt og temmelig groft. Der er duft af chokolade og humle. Desværre mangler chokoladen og sødmen i det hele taget i smagen, så den fanger ikke rigtig an hos mig. Men det er ikke en dårlig øl.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar