Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. september 2019

Tid til en øl - Ølsnedkeren / Perennial Ales


6. September 2019


I morgen er det ’Øllets Dag’og det fejrer vi i Aalborg med en stor festival i Nordkraft. Man køber en glas til 25 kr., og så kan man smage øl fra 26 forskellige stande. Jeg skal selv stå og dele øl ud fra Hjort i løbet af formiddagen. Det glæder jeg mig til.

I dag lagde jeg lige turen forbi Basement Beer Bar for at varme lidt op. De har for resten også en stand i morgen.

Som altid var det spændende øl på hanerne og jeg valgte først en New England Triple IPA fra Ølsnedkeren – ’Knæk & Bræk’.

Ølsnedkeren er en brewpub i København, og jeg har tidligere smagt øl på BBB fra deres produktion. Det er Simon Toft Hansen, der står bag bryggeriet.

’Knæk & Bræk’ er en kraftigere sag på 9,7%. Det er jo dog en Triple IPA. Det er orangegylden og helt og aldeles uklar, som man forventer det at en NEIPA. Også den forførende duft af eksotisk frugt er forventelig. Den har en god fylde, men samtidig et skarpt bid i munden. Det er ved humleprofilen denne øl skiller sig ud. Bitterheden kommer tidligt og pludseligt, hvorefter den fader ud til en mere mild udgave, der til gengæld bliver hængende længe i eftersmagen. Det er en fin blanding af sød frugt og bitter grape.

Karakter 4+


Derefter bestilte jeg en ’Imperial Oatmeal Milk Stout’ fra det amerikanske bryggeri Perennial Ales. Det kender jeg ikke, men det er et mindre bryggeri fra St. Louis i Missouri. Det blev grundlagt i 2011 af Phil Wymore. Det er Cory King, der er Head Brewer, og han har begået den kraftig øl på 11,5%


’Prodical’ er kulsort. Skummet er mørkebrunt. Man mødes af en duft af sød kaffe med mælk og mørk chokolade. Den er lækker, nærmest fløjlsblød. Smagen er Cafe Latte, chokolade og et strejf af lakrids til slut.

Karakter 5

’Protical’ betyder ’fortabt’ –som i ’Den fortabte søn’.
Selvom bryggeriet er lille, har de en liste så lang over deres bryg. Det er virkelig et ’small batch’ bryggeri, der til gengæld producerer meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar