Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 2. november 2020

Tid til en øl - Vestkysten Skagen Bunker Brown Ale


 2. November 2020

I går nød jeg en dejlig old ale fra Fuller’s til vores lidt tidlige Mortens Aften and, og i dag var der lidt rester tilbage af anden.

Heldigvis kunne jeg i udvalget fra Løkken Bryghus finde en mørk øl, der kunne passe dertil.

Det er igen det selvstændige brand ’Vestkysten’, der står bag denne brown ale med navnet Skagen Bunker.

Under 2. Verdenskrig byggede tyskerne en 5000 km lang forsvarslinje fra Frankrig til Finland – den såkaldte Atlantvold. Der var omkring 2000 bunkere på den jyske vestkyst, hvoraf der var 313 i Skagen. Enkelte af disse bunkere blev brugt efter krigen, og rygtet går, at det var fra en af disse, man observerede, at russerne sejlede missiler til Cuba. Det er den bunker, der er afbilledet på etiketten.

Det er en meget mørk, næsten sort øl med beige skum på toppen. Duft af brændt karamel. Den føles let og frisk. Alkoholprocenten er 6,0% og bitterheden 26,3 IBU. Bitterheden lægger man ikke så meget mærke til. Den balancerer fint det maltede indtryk. Smagen har en let sødme, ristet malt og brændt karamel, der minder om de kaffekarameller man får i vores lokale tebutik.

Karakter 3+

Der findes også en ’Skagen Bunker Pilsner’ i serien. Jeg ved ikke om det er øl, der er lavet specielt til Skagen Bunker Museum eller om der er tale om etiketøl. Bryggeriet Vestkysten brygger også en brown ale med navnet ’Grimrian’, men  den er ikke med i udvalget fra bryggeriet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar