Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 30. september 2021

Tid til en øl - Mad Scientist Superfreak


 30. September 2021

Er det rød hindbærsodavand fra Landkær eller er det en Gose med jordbær og basilikum, jeg har hældt op i glasset?

Det er svært at se, men måske nok lidt nemmere at smage.

Mad Scientist fra Budapest i Ungarn er et eksperimenterende bryggeri. Det er grundlagt i 2016 af Tamas Szilaguy, Csaba Tarjan og Gergo Zavodszky, der også er brygger.

Jeg tror muligvis, det er den første ungarske øl, jeg har smagt, og også på de kanter har man ladet sig inspirere af tidens trends med overvejende amerikanske typer.

'Superfreak' er en gose på 5,5% med jordbær og lilla basilikum. Den har en utrolig klar, rød farve, og et tyndt lag hvidt skum dækker overfladen. Man lægger hurtigt mærke til duften af basilikum, men også jordbær er ganske tydelig. Det syrlige strejf mærkes også. Det er en syrlig øl, men også en salt øl.

Oprindelig er gose brygget efter Das Reinheitsgebot, hvor man kun må brygge øl af malt, humle gær og vand. Gose stammer fra området omkring Harzen ( Goslar ) og der er i området en del salthorste, der giver vandet et naturligt indhold af salt. Derfor er det naturligvis tilladt - selv i Tyskland.

Nu til dags vil jeg tro, at man tilsætter salt til vandet - i hvert fald udenfor Tyskland.

Man smager saltet med det samme, og også jordbærerne giver et sødligt input. Den er salt, sød og syrlig - med basilikum. For dette krydderi er det dominerende. Det er i begyndelsen vældig interessant, men bliver i længden ( 44 cl ) lidt for meget. Jeg vil nok anbefale, at man deler med en kammerat.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar