Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 25. oktober 2011

Tid til en øl - Aass Fatøl


25. oktober 2011

Her på bloggen går vi fra den ene yderlighed til den anden. I går var det en af de kraftigste og mest utilgængelige øl, og i dag er det en almindelig industri-pilsner fra Norges ældste bryggeri – Aass. Så vi kommer da lidt rundt i øl-landskabet.

Aass kan godt få problemer, hvis de vil lancere sig markant i USA, men også på norsk udtales ”Aa” som ”Å”, og navnet stammer fra Poul Lauritz Aass, der købte bryggeriet i 1860. Det stammer egentlig tilbage fra 1834 og da Aass købte det, var det både bryggeri og bageri, kul – og skibshandel. Det ligger i Drammen, og hele byen blev ødelagt af en kæmpebrand i 1866  - også Poul Lauritz’ bryggeri. Men han fik det hele bygget op igen og i 1867 var produktionen i gang igen. Det er hans familie, der har ejet bryggeriet siden.

Man kan naturligvis ikke læse noget om deres produkter på internettet.

”Aass Fatøl” er en gylden, klar øl på 4,7% med dovne bobler. Kraftigt hvidt skum. Der er en sødlig duft af lys malt og af sæbe ( ? ). Den smager heldigvis ikke af sæbe, men har en fin maltet indledning, der munder ud i en god afsluttende bitterhed. Den er brygget efter Reinheitsgebot, som flere norske øl er. Den er frisk med en god fylde.

Karakter 3

På etiketten ses de 5 medaljer som øllet tidligere har fået. Det var man også dengang meget stolte af. Vi ser det tit på ældre øl fra alle lande ( bla. Newcastle Brown ). Den ene er fra ”Den Nordiske Industri-, Landsbrugs- og kunstudstilling i København i aaret 1888”


Ingen kommentarer:

Send en kommentar