Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 29. oktober 2011

Tid til en øl - Skovlyst Birkebryg / Bøgebryg


29. Oktober 2011

I dag har vi haft et alenlangt lærermøde, hvor en stor del dog var et inspirerende foredrag om kommunikation af en århusiask psykolog. Det fik vi meget ud af. Men samtidig var der evaluering på den amatørmusical – Robin Hood – jeg spillede med i i sommer ( 2 i’er i træk ), og her gik jeg glip af evalueringen og de første scener i DVD fremvisningen. Det var lidt ærgerligt. Samtidig var der også generalforsamling og ølsmagning med Hornbeer i Ølentusiasterne, men det måtte jeg også melde afbud til. Ting har det åbenbart med at klumpe sig sammen.

Bryggeriet Skovlyst ligger i Hareskoven, og de benytter i høj grad omgivelserne i deres bryg. Her er bøgeblade og birkesaft i øllet og det giver en særlig karakter til det.  Bryggeriet stammer fra 2004 og jeg mener at kunne huske, at der var flere problemer med at skaffe brygudstyret hjem fra Tjekkiet til tiden. ( måske husker jeg forkert ) Der er en restaurant tilknyttet og alt øllet hertil brygges på bryggeriet. Men man har i 2007 indgået en licens aftale med et bryggeri i Polen, hvortil Skovlyst sender alle råvarerne.

Skovlyst’s pilsner hedder ”Birkebryg”. Den er på 5,2% og er tjekkisk inspireret med Saaz humle og masser af malt. Man eftergærer med birkesirup for at give en mere særegen karakter.

Det er en lys gylden øl med hvidt skum. Lys malt og korn i aromaen blander sig med en sød/syrlig note der må skyldes birkesaften. Den føles let, lidt vandet i munden med en lettere snerpende fornemmelse i slutningen. Smagen indledes at denne syrlig/søde note, går over maltfylde og ender i en middel bitterhed.

Karakter 3+

 
Den første sæsonbryg var ”Bøgebryg” fra 1. maj 2004. Den lanceres stadigvæk denne dato, samtidig med at bøgen springer ud. Inden da har den lagret i 3 uger med friske bøgekviste fra Hareskoven bøgetræer. Den er humlet med amerikansk Cascade og holder også 5.2%
Det er en rødlig, klar øl med små bobler. Man bliver mødt af en maltet aroma med nødder og formentlig bøg. Man fornemmer også den fine Cascade. Den har en god fyldig krop med en naturlig friskhed. Det optræder et lille syrligt strejf i begyndelsen, inden en sød maltet smag tager over. Der afsluttes med humleeftersmag og en middel bitterhed.
Karakter 4
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar