Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 16. december 2008

Tid til en øl - Hancock Merry Christmas

16. December 2008
I dag var dagplejebørn og børnehavebørn til julegudtjeneste i kirken, og i den anledning blev der opført et krybbespil. Jeg havde ønsket at spille æslet, men det viste sig, at der slet ingen æsler var med. Det er der ret beset heller ikke i Evangeliets originale tekst, så det var måske meget godt. Jeg måtte så tage til takke med rollen som Josef. - Så menighedsråd og kirkebetjening gav den som engle og hyrder og vise mænd. Flot udklædt i messehagler og kongekroner. Jeg havde en djellaba på, som jeg havde fået syet i Ægypten ( ekstra tykt stof, da skrædderen nok mente, der var koldt i Danmark ) og en tyrkisk hue, så det så rigtig godt ud. Det var sjovt og børnene virkede tilpas benovede over optrinet.
Senere på dagen optrådte jeg så i nissehue, da jeg holdt en juleafslutning for guitareleverne fra 2. og 3. klasse. Så det har rigtig været udklædningernes dag.
Her til aften kan jeg så slappe af med en øl til maden, og denne gang er det ”Merry Christmas” fra Hancock bryggeriet. Det er beliggende i Skive og stammer egentlig fra 1895 , hvor Cristian Christiansen købte et lille hvidtølsbryggeri. og gav det navnet Thordal ( efter sin hustru ). I 1933 udvidede man sortimentet med pilsnerøl, og i 1950’erne ville man udvide eksportsalget og manglede et internationalt navn. Igen trådte en hustru til, hvis pigenavn var Hancock og så fik man oven i købet også et logo.
De brygger 2 forskellige juleøl  - den stærke 10,5%  ”Julebryg”, som jeg endnu ikke har smagt og den mildere ”Merry Christmas” på 6,3%.
Denne øl er en guldøl, der en humlet udelukkende med Saazhumle. Den er lys gylden med hvidt skum og en mængde små bobler. Duften er frisk med noter at korn og humle. Smagen er let, men ikke skarp og en smule sødme blander sig i slutningen. Der er en fin humlebitterhed i eftersmagen. Det kan være lidt svært at finde julevariationen i denne øl, for vi er blevet så forvænt med fyldige og krydrede juleales, men den vil passe fint til sild og frokostbord. Men ligeså godt udenfor juletiden.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar