Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 8. maj 2014

Tid til en øl - Amager Arctic SunStone


8. Maj 2014

I Hobbitten har dværgene i Det Ensomme Bjerg en kæmpeskat, men den vigtigste del af den er ”The Arkenstone” – Bjergets Hjerte. Denne store diamant udsender sit eget lys og har en enorm kraft.

Ser man på dagens etiket, kunne man godt fristes til at tro ,at det er dværgekongen Thorin, der er afbilledet, men det er en af de vilde ”Viking Warriors”, der hæver ”The SunStone” i vejret. Ifølge Amager Bryghus havde vikinger en sådan sten, der kunne vise dem vej , selv på en overskyet dag. Det er vist en myte, der kan diskuteres, men Amager Bryghus tror på historien.

En SunStone var ikke nødvendig , da Amager Bryghus blev invaderet af Chris Boggess og Barnaby Struve fra Three Floyds Brewing i Indiana. Selvom de godt kunne ligne nogle efterkommere af  leif den Lykkelige, der jo opdagede Amerika omkring år 1000.

Sammen bryggede Amager Bryghus og Three Floyds denne ”american pale ale” til tonerne af King Diamond ( hvilket måske forklarer etikettens lidt eksalterede udseende ). Der er brugt pænt med humle – Tomahawk, Citra, Centennial og Simcoe.

Det er en ufiltreret, orange øl på 6,0%. Det hvide skum klæber pænt til glassets sider. Dejlig inciterende duft af sød grape og fyrreskud. Øl med en god fylde. Smagen er præget af humlen, men uden at være for bitter. Smagen er ret kortvarig – den kunne gerne have været længere.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar