Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 7. maj 2014

Tid til en øl - Jyske Bryghuse Detective / Riga


7. Maj 2014

Vi har netop set sidste afsnit af serien om Hercule Poirot – ”Tæppefald”, hvor det viser sig, at det er Poirot selv, der er morderen.  Fremragende spillet af David Suchet. Det er en serie, vi nyder meget – især pga af hans fabelagtige spil.

De Jyske Bryghuse har udsendt en øl  - en ”belgisk style ale” – med titlen ”Monsieur Le Detective”, og det kan vist ikke være andre end Poirot, der her er tale om. Under navnet er humle og byg tegnet med et svung, der ligner den berømte, belgiske moustace.

Det er en belgisk ale på 6,0%. Brygget med trappistgær og humlet med Saaz-humle. Den er sløret med en orangerød kulør og med let, diffust skum på toppen.Den har en spændende aroma, hvor blomme blander sig med lette citrusnoter fra humlen. Desværre forsvinder denne fine balance i smagen, hvor bitterheden efter min mening er alt for dominerende. Jeg har jo aldrig været fortaler for bitterhed i sig selv, og her mangler der sammenhæng mellem malt og humle. ærgerlig, for aromaen lovede mere.

Karakter 3
 

De Jyske Bryghuse sendte samtidig en ”baltic porter” på markedet. Begge øl er købt i den lokale Brugs. Her ser man godt nok den samme snørklede byg/humleranke, så det har måske intet med Poirots moustace at gøre. ”Viva La Vida In Riga” er det opfindsomme navn på denne øl. Den letdrikkelig, undergæret porter på 5,2%.

Sort med brunligt skær og beige skum. Man mødes af ristet malt, rugbrød og ristet kaffe i næsen, men igen er duften mere kompleks og interessant end smagen. Også her ender bitterhed med at stjæle billedet. Det er en tør, bitter afslutning. Jeg mangler simpelthen noget sødme for at disse øl skal falde i min smag, men der findes jo andre der ikke bryder sig om søde øl, så det må jo være dem disse øl er beregnet til. ”Riga” er humlet med East Kent Goldings.

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar