Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 3. september 2015

Tid til en øl - Paix Dieu


3. September 2015
Forleden faldt jeg lige så lang jeg var under min løbetur. Dels ødelagde jeg min mobiltelefon og jeg landede lige på højre side og trykkede nogle ribben. I hvert fald gør det ondt, når jeg trækker vejret dybt og også når jeg bevæger mig.

Alligevel ville jeg prøve om jeg kunne danse i aften og det gik faktisk over al forventning, men jeg  måtte dog restituere mig med en kraftig øl sidst på aftenen.

”Paix Dieu” ( Guds fred ) er netop sådan en kraftig painkiller, der får roen til at sænke sig. Den er på 10,0% og brygget af Abbaye Cistercienne. Eller rettere af Brasserie Caulier, der er etfamiliebryggeri i Peruwelz, Belgien. Det er en aftale mellem bryggeriet og et klosteret Paix-Dieu i Amay.
Caulier startede i 1933 som et distributionsfirma, men i 1995 begyndte Roger Caulier at brygge sin egen øl – Bon Secours.

”Paix-Dieu” blev brygget at cistercienserkloster i Amay, og traditionen følges stadig med kun at brygge en gang om måneden, nemlig når der er fuldmåne. Derfor ser man også månen afbilledet på etiketten, men aftegningerne på månen skifter, så man kan se præcis hvilken måne, denne øl er brygget under. Denne er brygget under januarmånen – Ulvemånen, fordi ulven i januar kom tæt på de indfødte indianere i Nordamerika. Ulven ses på halsetiketten.

Det er en smuk, gylden triple, men en stærk en af slagsen – 10.0%. Kraftigt hvidt skum topper drikken og diffuse, små bobler give lidt liv i galsset. Duften er lys frugt, appelsin og alkohol. De n har en fundt og fyldig krop og en blød tekstur. Smagen domineres af lys frugt og alkohol og jeg må sige, den passer perfekt til flødeboller fra Summerbird. Det er testet med godt resultat.

Karakter 5


Købt i Det Bette Ølhus i Ålbæk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar