15. September 2015
De
sidste par tirsdage har det flasket sig sådan, at jeg har kunne følges med min
kone til dans ( vi har pga arbejde måtte køre i hver sin bil i denne sæson ). Godt nok skulle hun lige undervise en lektion, og så måtte jeg
se at få tiden til at gå. Af uforklarlige årsager er jeg hver gang – nærmest ved
et tilfælde – endt på Basement Beer Bar, hvor der altid er godt øl.
I
sidste uge havde vi jo en dansker – Andreas Mogensen – i rummet, og derfor var
det naturligt at nyde ”First Dane in Space” – en frugtig saison brygget af
Rocket Brewing. Der blev også tid til en ”Oak Barrel Stout” fra amerikanske Old
Dominion Brewery. En let, men smagfuld stout på 5,2%.
Denne
gang var der meget spændende øl på hanerne, for Basement Beer Bar har lige
fejret sin 1 års fødselsdag. Jeg havde kun tid til en enkelt øl ( man skal jo
helst kunne holde sig på benene, når man danser, selvom et par gode øl må
indrømmes at give et naturligt sway og mere løse hofter ) og jeg valgte en
spændende stout fra Westbrook.
Jeg
har tidligere smagt deres ”Gose”. Westbrook blev grundligt af Edward Westbrook
og i januar 2012 bryggede de ”Mexican Cake” i anledning af deres 1 års
fødselsdag. Den er siden blevet en del af deres ”annual Aniversary Serie”.
Det
er en kraftig sag på 10,5% – Imperial Stout brygget med kakaobønner,
vaniljestænger, kanelstænger og habanero peber. Duft og smag var så
inciterende, at jeg næsten glemte at tage et billede, men det ligner på den
anden side så mange andre stouts.
Den
er sort og duften er kompleks med mørk frugt og sveske, mørk chokolade og
vanilje, og disse noter går klart igen i smagen. og så sluttes der af med en
kraftig og tydelig chilipeber smag. Nu er jeg jo normalt ikke så forfærdelig
meget for chili, men jeg er dog stødt på øl, hvor doseringen er ramt lige i
plet. Det er gældende her, for selv om den brændende fornemmelse er markant, er
resten af smagsgiverne lige så kraftige, så chilien får ikke lov at overdøve
alle andre indtryk. Men det havde også være en god øl uden chili.
Karakter
5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar