18. Juli 2017
Lørdag
drog vi til Wismar – en gammel Hansestad, der i 1200 tallet var så rig, at man
byggede byens 3 store kirker i samme århundrede. Vi besøgte alle tre, selvom
den ene kun har tårnet tilbage Da DDR-regimet sprængte kirkeskibet i 1960erne.
Tårnet kunne bruges til at overvåge havnen, så ingen kunne snige sig væk over
havet.
På
det gamle torv fandt vi et sted at spise, og her kunne man få en ”Köstritzer
Schwarzbier” samt en schnitzel. Så var ferien kommet godt i gang. Det er en af
de klassiske tyske øl, som jeg glæder mig til, når jeg besøger landet. Den er
tidligere omtalt på bloggen. Denne gang var der små kringler til.
På
hotellet kunne man – som tidligere nævnt – smage ”Diebels Alt”. Det er endnu en
af mine tyske favoritter, og jeg kunne nyde et par stykker – både på ølterrassen
og til aftensmaden.
Da
skumringen faldt på åbnede jeg en øl på værelset – ”Grevensteiner Landbier
Original”
Carl
og Anton Veltins åbnede i 1824 et bryggeri i Grevenstein, Nordrhein-Westfalen.
Det er nu 5. generation der bestyrer de gamle familiebryggeri ”C. & A.
Veltins” De brygger en pilsner og en radler, så det går vi hurtigt hen over.
Deres
specialitet er denne ”Landbier Original” på 5,2%. Det er også en kellerbier.
Det
er en uklar øl med hvidt skum og farve som gyldent rav. Den har en duft af
sødlig malt. Blød og afrundet fremtoning. Sødlig smag med lette urter. let
bitterhed i eftersmag.
Karakter
3+
Jeg
har altid haft en let forkærlighed for den behagelige Kellerbier, og det ladet
til stadig at være gældende. Det er simpelthen godt øl uden store
armbevægelser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar