25. August 2017
Her
til aften åbnede jeg for en af de nye trappistøl fra det italienske kloster ”Tre
Fontane” i Rom. Klosteret er meget gammelt og består at tre forskellige kirker.
Den
første blev bygget på stedet, hvor Paulus blev halshugget. Ifølge legenden
ramte hans hoved jorden tre steder og hvert sted sprang en kilde frem. De kan
stadig ses i klosteret, så det må jo være en sand historie.
Den
anden kirke er bygget på stedet, hvor 10203 martyret blev dræb i år 299 – og den
tredje blev bygget i 626 og givet til benediktinerne. De skulle tage sig ar
alle tre hellige steder.
I
1140 blev klosteret givet til Bernard af Clairwaux, der grundlagde
cistercienserne. Trappistordenen er kendt som en strengere retning indenfor
cistercienserne, og i maj 2015 begyndte de at brygge øl, og blev dermed det 11.
trappistbryggeri.
De
brygger en ”Tripel”, som jeg anskaffede mig sidst, jeg var på besøg i ”Det
Bette Ølhus” i Aalbæk.
Jeg
må indrømme at mine forventninger nok ikke var så høje. Jeg tænkte lidt, at det
nok var en tripel i stil med klassikeren fra Westmalle – måske havde de endda
fået vejledning herfra. Men her blev jeg glædeligt overrasket.
Det
er en dyborange øl på 8.5%. Den er uklar og toppes af kraftig hvidt skum.
Allerede i aromaen overraskes man af den italienske køkken. Der er en krydret
sydlandsk duft af eucalyptusblade, der hensætter en varmere himmelstrøg. Den
har en god, varmende fylde og en lækker krydret smag, med sødme og let
bitterhed i eftersmag.
Karakter
4+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar