Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 30. juni 2023

Tid til en øl - Nordkap / Monkey Brew

   

30. Juni 2023

På den tredje dag så vi først den storslåede Nidaroskatedral i Trondhjem. Vestfronten består af 3 rækker af figurer, der er lavet af nuværende norske billedhuggere. Alle var inviteret til at lave en figur. Mange har ansigter af kendte personer - f.eks er ærkeenglen Mikael afbilledet som Bob Dylan.

Det indre er domineret af den store glasmosaik i rosetvinduet.

Vi skulle køre helt til Mo I Rana. jeg havde undersøgt om der var et bryggeri der, men Norsk Gjærværk lukked i 2019, s¨jeg var ikke bekendt med noget.

Vi ankom sent, så alt var lukket, men jeg havde jo en øl med fra Trondhjem, hvor der er flere bryggerier.


Monkey Brew er et nyt bryggeri fra 2015. Pål, Bjarke og Jorg hang i deres ungdom ud på Trondheim Mikrobryggeri, og besluttede at brygge lidt selv. De vandt en lokal konkurrence med en Double IPA, hvilket gav dem blod på tanden. I 2013 deltog de i den nationale brygkonkurrence i Oslo med 8 øl, hvoraf de 6 vandt priser.

De besluttede at få lidt mere erfaring og Pål tog et sommerjob på Kinn Bryggeri, Jorg drog til Californien for at lære, og i 2015 åbnede de dørene til deres eget bryggeri.

Allerede på dåsestørrelsen kan man se, at de hører til en den trendy del af brygverdenen. 44 cl er den gængse størrelse for moderne bryggere, og de koncentrerer sig da også om juicy DIPA's, Sours og BA Imperial Stouts.

Og de gør det rigtig godt.

'Cambrian Explosion Double NEIPA' er en oatcream stout på 8,0%. Fyldt med lækker humle, der desværre ikke er benævnt nogen steder. Blød og behagelig med masser af eksotisk smag af drue og ananas. En øl der lægger sig i tråd med de bedste i genren.

Deres motto er: Always Evolve.

Karakter 5



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar