Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 25. april 2009

Tid til en øl - St. Bernadus Paasbier

25. April 2009
Jeg har ikke fået skrevet noget de sidste par dage, da vi har haft besøg af 2 ungarske mænd. De synger i et kor, som mine døtres kor besøgte sidste år, og nu skulle de så på genbesøg her i Danmark. Det var nogle meget fine fyre midt i 20’erne. De snakkede fint engelsk og vi fik da også tid til at nyde en Påskebryg fra Fur en af aftenerne. Vi havde regnet med at få 2 piger som logerende og havde købt ind efter det. Men det brød, der skulle holde til alle 3 dage forsvandt den første dag og ligeledes med osten og kiksene. De havde en glubende appetit, så vi var nødt til at købe en del ekstra ind. Men det har været fint at have dem på besøg, og jeg tror, de var glade for opholdet. Den ene interesserede sig meget for tegneserier og for selv at tegne, og han kiggede alle mine serier igennem og skrev titler ned, som han ville prøve at finde i Budapest.
Her til aften kom madklubben så på besøg. Den stod på sommermad – frikadeller med kartoffelsalat og pølser fra grill og koldskål til dessert.
Jeg havde et par store påskeøl som passede til lejligheden.
”St. Bernadus Paasbier” er brygget specielt til det danske marked. En del belgiske klosterbryggerier har opdaget den danske tradition med specielle påskebryg og lancerer deres egne. Bryggeriet ligger i Watou og blev grundlagt i 1946 da trappist klosteret i Westvleteren lavede en aftale om at klosterets øl skulle brygges der. I 1992 begyndte Westvleteren selv at brygge og kunne derfor igen kalde sig et trappistbryggeri, mens St. Bernadus så påbegyndte denne serie. Man hævder at bryggeriet i Watou har beholdt noget at Westvleterens gær, og det er grunden til det gode resultat. Om det er sandt ved jeg ikke, men jeg kan vældig godt lide deres øl.
Også denne påskeudgave på 7,7%. Det er en klar øl med en mørk ravfarve, der har et rødligt skær. Der er fint hvidt skum på toppen. Duften kan minde lidt om deres triple. Frisk med en krydret note. Der er en del kulsyre i, der gør øllet livligt – måske for at signalere, at det er en forårsbryg. Smagen er fyldig uden at blive tung, og der afsluttes med en krydret note, der adskiller den fra de andre Bernadus øl. Der er en fin balancerende bitterhed i eftersmagen.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar