Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 16. oktober 2009

Tid til en øl - Viva la Birra

16. Oktober 2009
I næste uge gæster La Scala operaen Aalborg og i den anledning står byen på den anden ende med arrangementer af forskellig art. Man kan smage vin og chokolade – der er udstillinger – og man kan i det hele taget lære om italiensk kultur og traditioner.
Søgaards Bryghus har slået sig sammen med et par italienske gæstebryggere om at lave en øl med italiensk præg – en hyldest til det milanesiske køkken. Agostino Arioli er brygmester på Birrificio Italiano og han har taget en mængde norditalienske krydderier med til Nordjylland. Det er der kommet en kraftigt krydret øl ud af – ”Viva La Birra”
Den er brygget på bygmalt og rugmalt ( det nordiske islæt ) og tilsat basilikum, oregano og peber.( fra Norditalien ). Det meste italienske øl er undergæret og det formoder jeg også denne er – en krydret guldøl på 6,0%.
Den har en flot orange farve med hvidt skum på toppen. Øllet er sløret pga. gærrester. Krydderierne trænger sig på i aromaen, hvor man fornemmer basilikum og laurbær. Øllet føles friskt i munden. Smagen er også krydret – kraftigt. Det er naturligvis oregano og basilikum og det hele afsluttes med en meget tydelig note af peber. Krydderierne dominerer også eftersmagen, hvor humlen ikke trænger sig på .
Karakter 3+
Det er en meget spændende og anderledes øl, der passer godt til krydret mad. Vi fik hjerter i en krydret sovs og det passede fint. Men som det ofte er med disse tydeligt krydrede øl – så bliver det på et tidspunkt for meget. Det er lige meget om det er lavendel, kardemomme eller ingefær. For massivt krydderi bliver man ( jeg ) hurtigt træt af. Så vær 2 om at dele, så er det en spændende og god oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar