Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 17. februar 2011

Tid til en øl - Midtfyn Rough Snuff Fisherman’s Ale


17. Februar 2011

Opløbet er i gang omkring kåringen af den bedste nye øl i 2011. Jeg har nu indkøbt alle de finalister jeg ikke har smagt tidligere. Så kan jeg stemme med bedre samvittighed.

Som nævnt har Midtfyns Bryghus 2 øl med i finalen. Den ene er lavet af en gæstebrygger – nemlig Erik Nielsen fra Svendborg Bryglaug, hvor han er olderman. Det lyder som et sted med gamle traditioner. Svendborg Bryglaug blev stiftet i 2006 for at fremme kendskabet til håndbrygget øl.

Han har i samarbejde ( formentlig ) med Midtfyns Bryghus kreeret en helt speciel øl – ”Rough Snuff Fisherman’s Ale”. Her er brugt 7 forskellige malttyper – bla byg, hvede, rug og havre, og derudover er den tilsat blæretang og snus. En øl til en rigtig søulk.

Det er en stærk belgisk øl ( 9,5% ) med ekstra kandis og belgisk tappistgær. Den er begsort, men kan dog give et rødligt skær, hvis man holder den op i lyset. Skummet er gråligt/beige, og virker temmelig svagt.Den har en spændende aroma af alkohol, kandis og lakrids, der sikkert stammer fra snus. Jeg har ikke meget kendskab til snus, udover at det virker lidt specielt. Det er åbenbart lavet at gæret tobak, blandet med ammoniak og tilsat smagsstoffer f.eks whisky. Men i denne øl er den fremherskende smagsnote lakrids.

Den føles lidt tyktflydende - fylder godt - men efterlader én med en lidt bedøvende effekt, hvor det snurrer lidt i mundhulen og på tungen. Smagen indledes med tydelig sødme, hvorefter lidt vanille blander sig inden lakridsen får lov at afslutte. Lang eftersmag, men ikke med nogen særlig bitterhed ( IBU 26 ).

Karakter 4+

Det er bestemt ikke nogen sessionøl. Den tager lang tid at drikke, og er måske bedst til at dele med andre. Det eneste minus er, at den kan blive lidt for sød i længden. Der mangler lige lidt bitterhed til at balancere den. Men absolut en god hyggeøl og nok den mest interessante finalist indtil videre.

Jeg har de andre år syntes, det var lidt ærgerligt med de øl, der var engangsbryg. Hvis de vinder kan man ikke få dem igen, men jeg har hørt at der er sat vand over til en ny produktion at ”Fisherman’s Ale”. Det er godt, og jeg vil ganske givet præsentere den ved smagninger i løbet af året.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar