Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 15. februar 2011

Tid til en øl - St. Peter’s Best Bitter


15. Februar 2011

St. Peter’s Brewery i Suffolk åbnede i 1996. Den første øl blev startet op d. 5 juni og åbningsdagen var berammet til 21. juni – årets længste dag.

St. Peter’s skriver meget om typisk engelsk ale på deres hjemmeside. De bruger Challenger og Goldings som de foretrukne humlesorter, og gærtypen er udvalgt mellem 350 varianter, for at give den rigtige engelske karakter. Og det er måske her, de mister mig, for jeg synes ofte at typisk engelsk ale er tung og uinspireret.

Det virker næsten victoriansk, og mangler friskhed. Dermed ikke være sagt, at jeg ikke kan finde fremragende engelske øl, for der er sandelig også mange af dem, men en del typiske bitters fra pubben virker kedelige på mig. Og dette er en af dem.

St. Peter’s ”Best Bitter” er en flot rød ale på kun 3,7%. Den har bittesmå bobler og et hvidt skum, der hurtigt aftager. Den har en svag engelsk aroma, der virker tung og sur. Det er en rigtig sessiondrik – både pga procenten og fordi den føles meget let i munden. Den har, hvad man kalder ”god drinkability”. Men den er engelsk, når det er værst. Smagen er kedelig og bitterheden træder frem uden smagsnuancer, og dominerer hele indtrykket. Måske fordi, der heller ikke er noget maltkarakter til at balancere. Jeg kunne væsentlig bedre lide deres ”Mild”.

Karakter 1+

På kapslen kan man se en fugl, der har slugt St. Peter’s nøgler. Jeg ved ikke præcis, hvad det skal illustrere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar