Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 15. juli 2012

Tid til en øl - Erdinger Pikantus

15. Juli 2012

Erdinger Brauerei i Bayern brygger udelukkende weissbier. Det er nok et af de kendteste hvedeølsmærker her i landet, for de var et af de første til at udnytte reklamens magt i 1960’erne. Bryggeriet stammer tilbage fra 1885 og ligger i byen Erding – heraf navnet.

Jeg har altid ment at deres øl er gode begynderøl, for de typiske hvedeølsnoter er ikke så fremtrædende i Erdingers bryg som i mange af de andre mærker.

Jeg har ofte ved ølsmagninger konstateret, at der er mange, der har fordomme mod hvedeøl. Det er den krydrede smag af nelliker og banan - samt den skarpe note af oliemaling, som mange forbinder med hospital og kemisk fabrik – som folk er imod. Jeg synes den hører sig til, og er med til at give karakter til smagen.

Jeg har ofte haft en weizenbock med – ”Aventinus” eller ” Hvedebock” fra Indslev og har kun høstet anerkendelse  selv fra svorne hvedeølsmodstandere.

Og når talen er faldet på Erdingers øl har erfarne ølentusiaster ofte fremhævet deres hvedebock – ”Pikantus” som fremragende. Derfor blev jeg glad, da jeg så den i Ølkonsortiet for nylig.

Det er en mørk, brun øl på 7,3% Der er mange bobler og et kraftig skumlag. Man skal huske at få det gode bundfald med i ophældningen. Det giver ekstra smag til øllet. Duften er ikke påtrængende. Man fornemmer typiske noter som nellike med de er blandet op med brød og karamel. Det er en dejlig livlig øl – forfriskende til maden eller en sommeraften på terrassen. Smagen har sødme fra malten, karamel og nellike, samt denne skarpe note, som jeg forbinder med oliefarve, og som jeg godt kan lide. Det er en spændende øl, der dog ikke er slet så udfordrende som Schneiders ”Aventinus”. Det er klart Erdingers bedste øl til dato. En øl jeg helt sikkert vil vende tilbage til og præsenterer til ølsmagninger.

Karakter 4+

Jeg har for tiden lidt besvær med nettet – jeg kan komme på en gang imellem, når PC’en lige har lyst. Så anmeldelserne kommer nok lidt spredt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar