Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 28. juli 2012

Tid til en øl - Emelisse Dubbel


28. Juli 2012
 
Så er vejret blevet godt igen. Regnvejret blev ikke så kraftigt på disse kanter, men vi havde indstillet os på at se noget OL, så det holdt vi fast ved.

Til aften åbnede jeg en hollandsk øl fra ”Ølkonsortiet” i Aalborg

Brouwerij Emelisse blev åbnet i november 2005 og ligger i byen Kamperland på øen Nord-Beveland. Da vi besøgte Holland i 2009 kørte vi lige forbi på vej til Middelburg, men dengang kendte jeg ikke til bryggeriet – øv.

Inden den store oversvømmelse i 1530 lå der mange landsbyer på øerne i området, men de blev alle skyllet væk og området ændrede karakter til det, vi kender i dag. En af disse oversvømmede byer var Emelisse.

Brygmesteren er Kees Bubberman og der brygges en bred vifte af øl – dels tyske ( Pilsner, Rauchbier og forskellige bock ) – dels amerikanske ( IPA, DIPA, TRIPIA og en Imperial Stout ) – og naturligvis også belgiske ( blond, Dubbel, Tripel ).

”Emelisse Dubbel” er en rødlig øl med få sløve bobler. Skummet er let og har en grålig farve – det lyder måske pænere med beige. Aromaen er sødlig ( der er tilsat ekstra sukker ) og man fornemmer malt og lidt karamel. Samtidig er der en kompleks duft af estere fra gæren. Det er Westmalles gær, der er brugt, og det giver et spændende indtryk af krydderi og frugt – uden at det er til helt af sætte fingeren på det. God fylde, men samtidig nem at drikke. Smagen er sødlig med karamel – lidt i retning af maltbolcher og kaffebolcher. Der afsluttes med en fin bitterhed, der ikke bliver overvældende. Der er brugt Hallertau og Saaz. Både humle og malt er importeret, da der ikke er meget af det i Holland. De synes i hvert fald ikke at hollandsk korn duer til malt.
Karakter 4+   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar