Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 4. juli 2012

Tid til en øl - Cantillon Iris


3. Juli 2012

Malerarbejdet på Skansen skrider fremad. Nu er vi næsten færdige, men skal dog nok bruge både onsdag og tordag til at nå det sidste. Vi har preniere torsdag aften. Nu er Geppettos legetøjsforretning klar og huse i Pinocchios by, Villagio.


Man besøger også den perfekte by – Idylia, hvor professor Buonragazzo har en maskine, der kan lave perfekte børn. Den er også klar.


Så nu mangler kun mere skov og det indre af en hval ( ? ). Vi havde prøve til kl. 10 her til aften og efterfølgende noter, så det bliver sent til dagens øl. Faktisk er der allerede tale om gårsdagens øl.

Cantillon er er bryggeri – nærmest et bryggerimuseum nær Bruxelles. Her brygger man efter de gamle traditioner, hvor det er spontangær, der benyttes. Det giver meget syrlige øl, og jeg har endnu ikke helt vænnet mig til smagen. Men engang imellem prøver jeg igen, for ens smage ændres jo med tiden.

Bruxelles er bygget på gammel. fugtig marskjord, hvor iris har blomstret tæt. Derfor er byens mærke da også en iris. I anledning af Cantillons 20 års jubilæum i 1998 bryggede man derfor en anderledes øl en den sædvanlige. Her er udelukkende benyttet pale ale malt og ikke den hvedemalt, man normalt tilsætter. I stedet for 100% tørret humle er der her benyttet 50% tørret og 50% frisk humle. Efter 2 år på lagring tilsættes frisk humle 2 uger før man kommer på flaske. Metoden kaldes kold-humling og består i, at en pose med humle ligger i øllet i 2 uger. Det skulle gøre øllet med bittert.

Denne øl hedder ”Iris” og er på 5,0%. Det er en orange øl med hvidt skum, der hurtigt forsvinder. Måske skyldes det farven at jeg fornemmer frugt som mandarin og abrikos i aromaen, men denne domineres af æbleeddike. Det er helt klar en syrlig sag. Den er frisk og skarp i munden. Smagen er også syrlig med syrlige æbler og eddike som dominernde noter, men de rundes lidt af, sikkert af den lange modningsproces. Den er mildere end der rene lambic, men stadig for syrlig til at jeg helt kan tage den til mig.

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar