6. Februar 2015
Forleden
var vi atter til 50 års fødselsdag, men denne gang var det madklubben, og
selvom der ikke var en decideret ølsmagning, var der atter øl nok.
Velkomstdrinken
var en ”forførende frisk” øl fra Ørbæk – ”Ginger Raspberry Beer” på 4,8%. Det
er et forsøg på at være med på den nye bølge af lette, forfriskende,
sodavandsagtige øl, som vi har set en del af de sidste år.
Det
er en lettere uklar, orangerød øl med svagt lyst skum. Som navnet mere end
antyder er der hindbær og ingefær i, og det er ingefæren der trænger igennem –
både i duft og smag. Der er ikke nogen decideret hindbærnote, men en vis sødme
mildner ingefæren, og det formoder jeg er bærene.
Det
er en forfriskende øl, og ingefæren medvirker til at den ikke bliver for tynd i
smagen, men jeg vil til enhver tid hellere have en belgisk frugtlambik, hvis
jeg skal forfriskes.
Karakter
2+ ( 3 på en varm sommerdag )
Til
maden ( lam og vildsvin ) blev vi præsenteret for en anden øl fra Ørbæk. Deres
forsøg på at lave en mørk klosterøl – ”Bruin”. Det er en øl på 6,5%, og den
fylder rollen godt ud. Flot, uklar brun farve. Dejlig duft af malt og rosin.
Smagen er fyldig og er sødlig ( rørsukker ) med mørk frugt og malt og et
flygtigt strejf af lakrids.
Karakter
3+
Derefter
fulgte en ægte belgisk øl – fra selve Belgien – ”Petrus Oud Bruin” fra
Brouwerij De Brabandere i Bavikhove. Bryggeriet stammer fra 1895, hvor Adolphe
de Brabandere begyndte at brygge på gården Hof de Koutere. I 1909 tog det
navneforandring til Brouwerij Saint Anthony. De har hele tiden været familien
De Brabandere, der har stået i spidsen for bryggeriet. Fra 1950 – 1990 hed de
atter Brabandere, men så tog det navneforandring igen til Browerij Bavik. I
starten at 2014 vendte det tilbage til rødder som Brouwerij d Brabandere. Det
er et af Belgiens største uafhængige bryggerier.
”Oud
Bruin” er en gammel belgisk øltype. ”Petrus” er lagret på egefade i 18 måneder,
hvilket giver den et skarpt syrligt præg, der virker yderst forfriskende og som
balancerer det søde maltede indtryk godt. Det er klart den ”syrlige” øltype der
falder i min smag.
Karakter
4
Sidste
spændende øl var fra det italienske mikrobryggeri Brewfist, der har lavet et
samarbejdsbryg med amerikanske Prairie Artisan Ales. Navnet er ”Spaghetti
Western” og det ser man tydeligt på etiketten, hvor slutscenen fra ”The good, the
bad and the ugly” mere eller mindre har indsneget sig.
Det
er en Imperial Chocolate Coffee Stout på 8,7% og den står sort og stærk i
glasset. Svagt lysebrunt skumlag på toppen. I aromaen fornemmer man ristet malt
og kaffe, hvilket blander sig med mørk chokolade i smagen. God bitterhed til
slut ( Magnum humle – 60 IBU ).
Karakter
4+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar